4 Юли, 2022 11:25 853 2

200 огнеборци цяла нощ потушаваха голям пожар на Пелопонес

  • гърция-
  • пожар-
  • полуостров пелопонес

Горският пожар започна близо до село Портес в източната част на район Ахая

200 огнеборци цяла нощ потушаваха голям пожар на Пелопонес  - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 200 пожарникари и десетки общински служители и доброволци прекараха нощта, борейки се с голям пожар на полуостров Пелопонес в Гърция, който започна при "съмнителни" обстоятелства в неделя следобед и бе поставен под частичен контрол днес сутринта, съобщава вестник "Катимерини".

Горският пожар започна близо до село Портес в източната част на район Ахая и постепенно се разпространи в Илея на юг, докато поглъщаше дървета и храсти, подклаждан от мощния вятър.

На жителите на малките села Карагианеика и Далабуреика бе наредено да се евакуират през нощта чрез SMS съобщение от гражданската служба за спешни случаи 112. Областният управител на Ахая Хараламбос Бонанос каза за държавната телевизия ERT, че хората са се върнали в домовете си днес сутринта.

Ситуацията е много по-добра. Вчерашните големи фронтове бяха овладени и сега пламъците са в отдалечен район между Харавги и Портес, каза той.

Противопожарната служба изпрати екип за разследване на палеж на мястото на първоначалния пожар, който Бонанос описва като имащ "подозрителен произход", въпреки че не даде подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    Колко гори изгоряха последното десетилетие? Защо?
  • 2 Соваж бейби

    2 1 Отговор
    Нищо подозрително няма ,нали имаха жеги над 40 ° тревата ми в двора райграса изгоря се самозапали от слънцето .Първо изсъхва и после гори ,изгнило кухо дърво много лесно тръгва пожара може и с човешка помощ някой да си хвърли цигарата през колата и падне до кухо дърво става много бързо както подпалките едно време имаше такива печки през комунизма .Да пуснат забрана за пушачи фасове да не се хвърлят по улицата ,лятото на открито в гори и рискови места с растителност
Новини по държави: