Last news in Fakti

17 Юни, 2013 18:13 1 231 0

В Македония разбиха престъпна група за трафик на емигранти

  • македония-
  • полиция-
  • престъпна група-
  • емигранти
В Македония разбиха престъпна група за трафик на емигранти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Македонската полиция разби международна престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на арабски емигранти към държавите от Западна Европа, съобщава Евронюз.

Емигрантите са плащали по 300 евро на човек, за да могат да бъдат нелегално прекарани от Гърция през Македония и Сърбия до западноевропейските държави.

Задържани са били 15 души, като по последни данни престъпната група е успяла да прекара поне 250 нелегални емигранти по престъпната схема. Петима от задържаните, включително мъж от Судан, са били идентифицирани като организатори на криминалната организация. Те ще бъдат вкарани в ареста за 30 дни, докато трае съдебното разследване. Арестуван е още и заподозрян в съучастничество полицейски служител.

Заподозрените са организирали транспорта на нелегалните емигранти по най-различни начини. Те са ги превозвали като пътници в автобус или такси, като дори е имало случаи в които са ги укривали в автомобилни багажници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: