Last news in Fakti

26 Юли, 2022 14:30, обновена 26 Юли, 2022 14:39 831 7

Продължителността на живота в Германия е намаляла през годините на пандемия

  • германия-
  • пандемия-
  • живот-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Федералната статистическа служба на Германия: продължителността на живота в държавата е намаляла през годините на пандемия

Продължителността на живота в Германия е намаляла през годините на пандемия - 1
Снимка: Shutterstock

Средната продължителност на живота в Германия е спаднала значително между 2019 г. и 2021 г., съобщи днес Федералната статистическа служба (Дестатис). Тя отдава тази промяна на необичайно високия брой смъртни случаи по време на пандемията от коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Дестатис съобщава, че продължителността на живота при жените миналата година е била 83,2 години, а при мъжете - 78,2 години. Това е спад съответно с 0,4 и 0,6 години в сравнение с данните от 2019 г., последната година преди избухването на пандемията.

„Основната причина за това развитие е необичайно високата смъртност по време на вълните от КОВИД-19“, се казва в изявление на службата.

Продължителността на живота в Германия е намаляла през годините на пандемия
Снимка: Shutterstock

Преди разпространението на ковид смъртните случаи във федеративната страна нараснаха средно с 1-2% годишно, увеличиха се с 5% през 2020 г. и нараснаха с още 4% миналата година, показва статистиката. Това означава, че смъртните случаи в Германия през тези две години са били от 70 000 до 100 000 повече, отколкото би се прогнозирало статистически.

Службата каза, че през двете години са докладвани близо 115 000 смъртни случая на хора с коронавирус, докато предпазните мерки, свързани с пандемията, може да са намалили смъртните случаи от други заболявания. Германия има население от 83 милиона души.

Източник: Асошиейтед прес


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    6 0 Отговор
    Ще ги видим Немците как ще издаянят тази зама без газ ,кюмур и дърва.


    Z
  • 3 д-р клаусшвабов

    5 0 Отговор
    и още ще намалее
  • 4 сороснерес

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    хапчета в чекмеджето до бюрото..не бъркай с илачи на баба си..и не смесвай с алкохол..
  • 5 ле ле

    1 0 Отговор
    така е..като боцкате хора уж за добро..с тези бустери утрепахте бая жители на планета земя..
  • 6 6927

    3 0 Отговор
    Защо не пишите колко живеят българите?За една година само мои близки и познати починаха
    на около 60 години. Все гледаме в канчето на другите,а не виждаме че ние мрем като мухи.Дано нашите деца живеят по дълго,ама като гледам те измират по пътищата дрогирани.Боже каква е тази криво разбрана демокрация?
  • 7 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    За сметка на това пък възрастта за пенсиониране е стабилна и даже расте. Хайл!
Новини по държави: