29 Юли, 2022 13:01 1 231 1

Автобусни компании предупреждават, че са застрашени от затваряне

  • албания-
  • компании-
  • автобус-
  • затваряне-
  • горива

Албански автобусни компании са застрашени от затваряне заради увеличението на цените на горивата

Автобусни компании предупреждават, че са застрашени от затваряне - 1
Източник: Shutterstock

Съюзът на албанския обществен транспорт съобщи вчера, че автобусите няма да продават месечни карти за август заради увеличението на цените на горивата на фона на икономическата криза, съобщава сайтът Екзит.

Операторите поискаха от правителството нов антикризисен пакет, който да ги субсидира, тъй като цените на горивата продължават да са високи. Те казват, че ако това не се случи и ако не им се позволи да вдигнат цените на билетите, тази услуга ще трябва да затвори напълно, предаде БТА.

Предишният пакет помощ беше на стойност 5 милиона долара и беше използван за субсидиране на цената на горивото на литър за лицензирани градски, крайградски и междуградски линии за три месеца.

"Съюзът на обществения транспорт изисква незабавна намеса на държавните власти, да одобрят субсидии за продължаване на антикризисния пакет или, ако не направят това, да одобрят увеличаване на цените на билетите, така че услугата да може да носи печалба. Ако правителството не отговори, операторите няма да могат да предложат месечни билети (абонаменти) за август 2022 г., което може да доведе до нашето затваряне", посочват превозвачите.

Риджин Кошя, председател на Градския транспорт, заяви, че пакетът субсидии за горивата е изтекъл през юни, а операторите не могат да се справят с увеличението на цените на горивата през последния месец.

"Всички оператори на градски транспорт са финансово неспособни да си позволят високите цени на горивото. По тази причина те вече не продават абонаменти, тъй като цената е по-ниска от цената на билета. Ние сме против увеличение на цените на билетите за гражданите, но ако секторът не продължи да бъде субсидиран, ако няма друг антикризисен пакт, ефектите от липсата на подкрепа ще бъдат банкрут на компаниите", подчертава той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симонче

    5 0 Отговор
    Някоя новина за автобусните превозвачи в Мадагаскар няма ли?
Новини по държави: