Last news in Fakti

6 Август, 2022 22:54 1 969 22

Иран към палестинците: Не сте сами в борбата срещу Израел

  • иран-
  • палестина-
  • генерал хосейн салами-
  • израел

Това декларира генерал Хосейн Салами, командващ Гвардейците на революцията - идеологическата армия на ислямската република

Генерал Хосейн Салами, командващ Гвардейците на революцията - идеологическата армия на Ислямска република Иран, заяви днес, че палестинците "не са сами" в борбата си срещу Израел, който втори пореден нанася удари по ивицата Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес всички възможности за джихад срещу ционистите са налице, в единен фронт за действия с цел да освободят Ерусалим и да наложат спазване на правата на палестинците", заяви Салами, цитиран в комюнике, поместено на сайта на Гвардейците - "Сепах нюз".

Израел започна вчера "превантивно нападение" срещу "Ислямски джихад" в Газа, като уби според армията 15 бойци при удари, каквито продължават и днес. Властите в Газа съобщиха за 15 жертви, сред които петгодишно момиченце, и за над 125 ранени.

Въоръженото крило на "Ислямски джихад" - Бригадите "Ал Кудс" - заявиха вчера, след като изстреляха повече от 100 ракети към Израел, че това е само "първият отговор" на убийството на един от водачите им - Тайсир ал Джабари - при израелски удар.

"По този път сме с вас чак до края и предайте на Палестина и на палестинците, че не са сами", каза той на генералния секретар на "Ислямски джихад" Зияд ан Нахала, който е на посещение в Иран, основния поддръжник на движението.

Според генерал Салами "мощта на палестинската съпротива" се е увеличила в сравнение с предишни периоди и въоръжените ѝ сили вече могат "да водят широкомащабни войни".

Иранският президент Ебрахим Раиси заяви днес в комюнике, че Израел "отново е показал пред света естеството си на окупатор и агресор".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поручик Галицин

    49 13 Отговор
    Поинтересувайте се от създаването на Израел до днес, колко пъти е увеличавала територията си за сметка на Палестина. Постоянно го прави и " цивилизованият " свят се прави на сляп. Това трябва да спре. Израел трябва да плаща репарации така, както следвоенна Германия е плащала на нея.

    Коментиран от #3, #5, #6, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ходил ли си там

    15 40 Отговор

    До коментар #1 от "Поручик Галицин":

    Израел е велика държава. И след 1000 години не можем да ги стигнем. И провери добре кога е създадена тази държава.

    Коментиран от #15

  • 4 Мдааа

    12 25 Отговор
    Пак Руслямци и ислямци заедно срещу цивилизацията. Нищо ново.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голем смях

    12 21 Отговор

    До коментар #1 от "Поручик Галицин":

    И коя е тази държава ...Палестина.?...Кога е съществувала,защото тези земи са населявани от евреите от хиляди години..и никакви арабески не е имало тогава.Палестина и наименование като Македония.И ще вземат нещо от Израел ,когато пръдне гугутката.

    Коментиран от #8, #10, #12, #16

  • 7 Путин

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Поручик Галицин":

    Внимавай чие име ползваш. Това беше забранено в СССР.

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ген Ал ахбар хуйям

    8 11 Отговор
    не сте сами имате за компания израелски ракети
  • 10 Няма такава държава

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    Изкуствено създадена от Великобритания... Че трябва после да се продава оръжия после .. вземи прочети история и ще видиш кой е виновен за тоя конфликт там
  • 11 Балканджия с ракия

    10 7 Отговор
    Малиииии, че неграмотен народ, каква изкуствена държа бе, грамотните да четат историята че в античността са разселвани чак до Египет, па колко въстания имат срещу Рим на днешните си територии особено при Тит сина на Веспасиян, палестинците идват отпосле в техниате изконни територии и азе ни ги харесвам,че мого бели са направили в световната история но да бъдем обективни. Но тези забрадени ирански пенгвине са заплаха за световният мир с технте ислямсткии средновековни утопии. Например забраната за алокохола, по който човека се различава от животните. А на здраве.
  • 12 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    И ПО ГОЛЯМ СМЯХ ДРУГА ДЪРЖАВА ПРИНАДЛЕЖИ НА ОНИЯ В РЕЗЕРВАТИТЕ
  • 13 мими

    5 1 Отговор
    много мазен джендар много нещо......
  • 14 Поручик Галицин

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аха":

    По тази ти логика преди 2 хил год и България не я е имало и дай сега да я разтурим и тя да изчезне. В Новия завет са описани поименно само две държави по нашите географски ширини- Македония и Гърция.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Поручик Галицин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ходил ли си там":

    Нещо да съм написал, че не е силна държава? Това какво общо има с темата?
  • 16 Поручик Галицин

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    Я пък ти прочети библията и ще разбереш, че когато Моисей извежда евреите от Египет те са заселват в тези земи. Земи които са били вече заселени от хора чиито потомци са населението на днешните арабски държави. Евреите тогава ги избиват и им взимат земята.
  • 17 Поручик Галицин

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Путин":

    А СССР има ли го още за да трябва да внимавам ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Поручик Галицин":

    Абе глупаченце. Говорим кой е бил там по тези земи и кой има права над тях. Виж си предния си пост бе дете. Загуби спора и взе да мести темата назад.

    Коментиран от #20

  • 20 Поручик Галицин

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "...":

    Умниченце, ти по кой критерии прецени кой какво спечелил или загубил? Чета и всичко е точно. Ти май си от сутринта на ракия .
  • 21 Рузвелт

    0 0 Отговор
    500 милиона араби плюс целия им петрол неможе да стигне 9млн Израел, качествето е ясно пред количеството развалени държави и кой е истинския терорист
  • 22 Гост

    1 0 Отговор
    Салами е получил покана за гости от...Сюлеймани......