Last news in Fakti

20 Август, 2022 16:17 3 212 7

Растящите разходи обърнаха тенденциите

  • великобритания-
  • лейбъристи-
  • консерватори

Лейбърстите за пръв път от 9 години насам с мощна победа над консерваторите

Растящите разходи обърнаха тенденциите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Опозиционната Лейбъристка партия в Обединеното кралство постигна съществено предимство по отношение на нивото на подкрепа пред управляващата Консервативна партия. Данни от проучване на социологическата компания YouGov, показва, че това се случва на фона на масово обществено недоволство от действията на правителството за борба с нарастващите разходи за живот.

Анкетата показа, че подкрепата на лейбъристите е 43%, което е с 15 процентни пункта повече от 28% на консерваторите. Това е най-голямата разлика от 2013 г. През седмицата нивото на подкрепа за партията под ръководството на Сайръс Стармър се повиши с 4 процентни пункта.

На общите избори през 2019 г. 43,6% от избирателите са гласували за консерваторите. Сега всеки десети, който се довери на торите преди три години, каза, че е готов да даде шанс на опозицията, която е извън властта от 2010 г. насам. Резултатите от настоящото допитване засилват опасенията, че консерваторите може да сполетят бедствие на изборите през 2024 г., независимо кой ще стане техен нов лидер и министър-председател на Великобритания след две седмици и половина.

Борис Джонсън обяви оставката си като лидер на Консервативната партия на 7 юли, когато почти 60 души предизвикателно напуснаха неговото правителство. Нов лидер на торите, който ще ръководи правителството, ще бъде избран на 5 септември.

През март базираният в Лондон Център за икономически и бизнес изследвания публикува доклад, предупреждаващ, че Обединеното кралство е застрашено от най-големия спад на жизнения стандарт от 50-те години на миналия век. По официални данни инфлацията в страната през юли е нараснала до 10,1% на годишна база. Инфлацията се ускорява от рязкото покачване на цените на храните, горивата и електроенергията, предизвикано от конфликта в Украйна и икономическата конфронтация между Руската федерация и Запада. Според последните оценки на Bank of England през есента инфлацията в страната може да надхвърли 13%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин ще ви оправи

    24 8 Отговор
    Като поседят на тъмно и студено, поданиците на кралицата ще гласуват и за "Единна Русия"
  • 2 Рошко

    31 5 Отговор
    Време е заграбеното да се връща каквото и да ги сполети поданиците на кралицата ми е все тая,въобразяват си че са господари на света
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Многополюсен

    9 2 Отговор
    Като подстрекавате военни проекти,това е резултатът,докато не ви помете недоволството.
  • 5 Пешо

    8 0 Отговор
    Лидерът на лейбъристите се казва Киър Стармър, а не Сайръс Стармър. Така не се е казвал никога
  • 6 Грейт Бритън

    4 1 Отговор
    Стигна до там индиец да ги управлява, в случай че спечели, другия вариант е, да се примирят с една неадекватна и необразована... някаква си Лиз, за която географията е табу, рошавия полу англичанин полутурчин има само броени дни, кралицата им е на път да увековечи монархизма, но и тя не е вечна и политиката за нея е забранена зона., в общи линии, британците потъват бавно, но сигурно за радост на колонизирани те от тях страни. 😂👻
  • 7 бледите спирохети

    0 0 Отговор
    Се мятат между Сцила и Харибда.
Новини по държави: