Last news in Fakti

22 Август, 2022 16:37 1 557 3

Адвокати започват стачка от септември

  • стачки-
  • адвокати-
  • дела-
  • правителство-
  • условия

Спорът с правителството е за заплащането, условията на работа и финансирането на правната помощ

Адвокати започват стачка от септември - 1
Източник: Shutterstock

Британските адвокати гласуваха за започване на стачни действия през септември. Спорът с правителството е за заплащането, условията на работа и финансирането на правната помощ, предаде БНР.

Стачката на Криминалната адвокатска колегия ще започне на 5 септември като няма определен срок за приключването ѝ. Очаква се стачката да забави хиляди дела. До момента имаше откъслечни некоординирани стачни действия на адвокатите.

Голямо мнозинство от Криминалната адвокатска колегия сега гласува за пълна стачка и само малцина пожелаха да се запази досегашната практика. Заместник-председателят на колегията Кърсти Бримлоу заяви, че стачката е краен, но неизбежен ход, защото адвокатите са обект на постоянни ограничения и доходите им са спаднали с 28% от 2006 година насам.

Тя допълни, че много от делата се бавят, защото няма достатъчно адвокати по защитата или обвинението и решението на трудовия спор е инжектиране на повече средства. Заместник-министърът на правосъдието Сара Дайнс обаче заяви, че решението за стачка е неоправдано и все повече престъпници ще продължават да бъдат неосъдени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    местя го в другия крачол

    Коментиран от #2

  • 2 Преминаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ех, село,село, сапунче невидело......
  • 3 МирО

    3 0 Отговор
    Е това се вижда веднъж на 100 години - адвокати да стачкуват.:):):)
Новини по държави: