Last news in Fakti

24 Август, 2022 14:30 748 3

Поредна стачка на градския транспорт в Солун

  • гърция-
  • солун-
  • стачка

Четиричасова стачка от 11 ч. сутринта утре обявиха служителите на градския транспорт във втория по големина гръцки град Солун с искане за незабавно подписване на нов колективен трудов договор

Поредна стачка на градския транспорт в Солун  - 1
Снимка: БГНЕС

Четиричасова стачка от 11 ч. сутринта утре обявиха служителите на градския транспорт във втория по големина гръцки град Солун с искане за незабавно подписване на нов колективен трудов договор, съобщи АНА-МПА, като се позовава на синдикатите.

В съобщението синдикатът заявява, че ангажиментите за намиране на решение на трудовия спор са блокирани в администрацията на различни министерства.

Служителите на солунския градски транспорт освен това обещават да засилят синдикалните действия от началото на септември.

Въпреки стачката от компанията за градски транспорт в Солун обявиха, че утре в града ще се движат 50 автобуса и ще се предоставя услугата за безплатен транспорт на хора с увреждания, защото ще бъде осигурен минимален персонал за поддържане на основните дейности.

Това лято служителите на обществения транспорт в Солун проведоха серия от стачки с подобни искания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    0 0 Отговор
    Автобусите Мерцедес които карат сигурно са застарели (на 8 години) и е "срамота" в Гърция такава мизерия. хах
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    2 0 Отговор
    Напълно подкрепям и съчувствам на Солунските граждани. Не е редно украинци да се развозват напълно безплатно като бейове в транспорта и да взимат по 1000 Евра помощи, а ние изнемогващите отрудени граждани да им го плащаме скъпи и прескъпо и да получаваме 700лв минимална заплата. Ако е така, то и аз искам да съм украинец. Къде мога бързо да си сменя гражданството ? ))
  • 3 Разбирач

    1 0 Отговор
    Стачки майка тогава има само аванта за раята иначе правителството само сурвакат с дано се и глоби
Новини по държави: