13 Септември, 2022 10:59 993 7

Нидерландия се готви да плаща сметките на бедните домакинства

  • нидерландия-
  • домакинства-
  • сметки-
  • ток-
  • газ

Сочи предложение на правителството

Нидерландия се готви да плаща сметките на бедните домакинства - 1
Източник: БГНЕС

Домакинствата с ниски доходи в Нидерландия, които не могат да плащат нарастващите си сметки за ток и газ, ще могат да разчитат на държавата, която ще покрива тези разходи, сочи предложение на правителството, цитирано от Ройтерс.

Предлаганата схема предвижда създаването на специален фонд от няколкостотин милиона евро за защита на около 1 милион домакинства. Целта е те да имат достъп до газ и ток през зимата, съобщи обществената телевизия Ен О Ес (NOS), като се позова на правителствени източници, предаде БТА.

Към момента хората, които не съумеят да си платят сметките, биват пращани в съда, което води до щети и за държавата.

Планът, който се очаква да бъде обсъден от кабинета в петък, предвижда енергийните компании да плащат вноски във фонда. Поемането на сметките от държавата обаче ще им спести необходимостта да се занимават пряко с потребителите, които не могат да плащат.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И България

    6 2 Отговор
    също
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ниферландия

    7 4 Отговор
    Карла Дженерал, жителка на Нордвейк, Нидерландия прекарвала 15 минути под душа, но младият ѝ мъж, който взема студен душ за минута и половина, не можел да разбере това разточителство и ѝ купил петминутен пясъчен часовник.

    Сега, пише вестникът, правителството на Нидерландия се опитва да убеди жителката на Нордвейк, 37-годишна управителка на онлайн магазин, и други като нея да пестят топла вода.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Нидерландия/изв./

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ниферландия":

    Сега вземам душ за пет минути“, казва Дженерал и добавя, че е намалила броя на къпанията до едно на месец.
    В североизточна нидерландска провинция местните власти раздават на жителите си таймери, за да ги насърчат да пестят пари по същия начин, по който го е направил приятелят на Дженерал.
    Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че винаги се е опитвала да ограничава потреблението на енергия. Например, тя взема душ само веднъж седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба. 58-годишната жена, която използва велосипед като основно средство за придвижване, заяви, че честите душове са „абсолютно ненужни“. Освен това, за да пести енергия, Деркс използва електрическа кана за миене на чинии, вместо да използва гореща вода от водопровода.
  • 5 Чакала

    1 0 Отговор
    Пясъчни часовник...специално за баня за 5 минути...търсете в Digros 1 euro😆😂несе отнася за всички .
  • 6 Чакала2Най после

    1 0 Отговор
    Всяко семейство ще получи само по 380 Евро, нищо повече.Нети намаляват от сметката и разхода.Това реално е нищо.
  • 7 Чакала2

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ниферландия":

    Нищо по тъпо несъм чел.Nordwijk , красиво място и не толкова топли хора.А имали и българи там...олеле.Значи има и ,малоумни Холанци.Sory.
Новини по държави: