Last news in Fakti

15 Септември, 2022 09:33 1 179 0

Гърция с нова програма, грижеща се за младите хора

  • гърция-
  • млади хора-
  • жилища-
  • програма-
  • правителство

Правителството се очаква да обяви днес подробностите за нова програма за заеми с почти нулева лихва за закупуване на първо жилище от млади хора

Гърция с нова програма, грижеща се за младите хора - 1
Източник: Shutterstock

Гръцкото правителството се очаква да обяви днес подробностите за нова програма за заеми с почти нулева лихва за закупуване на първо жилище от млади хора и двойки до 39-годишна възраст, както обяви премиерът миналия уикенд, пише в. "Катимерини".

Министърът на труда и социалната сигурност Костис Хадзидакис заяви вчера, че първите 500 милиона евро ще бъдат отпуснати наведнъж, като цялата схема включва пакет от мерки на стойност 1,7 милиарда евро за повече от 100 000 бенефициенти, предаде БТА.

"375 милиона евро ще бъдат предоставени от Обществената служба по заетостта и ще бъдат безлихвени, а банките ще участват с 25 процента", обясни Хадзидакис.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: