Last news in Fakti

19 Септември, 2022 11:25 1 239 4

Южна Корея със сериозно предупреждение към Севера

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ядрено оръжие-
  • сащ-
  • заплаха

Ако Северна Корея прибегне до използване на ядрени оръжия, подобен ход ще я остави "без сценарий за оцеляване на режима ѝ"

Южна Корея със сериозно предупреждение към Севера - 1
Източник: БГНЕС

Ако Северна Корея прибегне до използване на ядрени оръжия, подобен ход ще я остави "без сценарий за оцеляване на режима ѝ". За това предупреди председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея генерал Ким Сон-кюм по време на парламентарно заседание.

"Ще накарам КНДР ясно да осъзнае, че ако се опита да използва ядрено оръжие, ще се сблъска със съкрушителния отговор на съюза между Южна Корея и САЩ и нашите военни", подчерта той, цитира news.bg.

Ким повтори, че ядрените и ракетните опити на Пхенян остават заплаха за сигурността на Корейския полуостров и обеща да засили военния капацитет на Сеул, за да отблъсне подобни рискове.

На 9 септември Северна Корея прие закон, потвърждаващ правото ѝ да нанася превантивни удари с ядрени оръжия, за да се защити при установяване на предстояща атака от всякакъв вид, насочена срещу ръководството на Северна Корея и командването на нейните ядрени сили.

Новото севернокорейско законодателство се разглежда като очевидна препратка към стратегията на Южна Корея "Верига за убийства" (Kill Chain), която призовава за превантивно нанасяне на удари по ядрената инфраструктура и командната система на Северна Корея, ако се подозира непосредствена атака.

В последните месеци се засилват опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови ядрените опити за първи път от 2017 г., след като исторически срещи на върха с тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп и други световни лидери през 2018 г. не успяха да разубедят Ким от разработването на ядрени оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    11 3 Отговор
    Украйна-Русия; Китай - Тайван и Северна-Южна Корея ? Краварите са се взели на сериозно. И навсякъде братоубийствени конфликти заради продажни политици.
  • 2 Падне ли Путлер

    3 4 Отговор
    За нула време ще се търкулнат и другите няколко диктаторчета. Като домино.
  • 3 За едни може, за други не

    5 1 Отговор
    "Северна Корея прие закон, потвърждаващ правото ѝ да нанася превантивни удари с ядрени оръжия, за да се защити при установяване на предстояща атака от всякакъв вид"

    САЩ нямат ли подобен закон??

    Коментиран от #4

  • 4 САЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "За едни може, за други не":

    За нас е необходимо - ние пазим мира по света. А на С.Корея за какво ѝ е? Ние сме световния шериф. Харчим милиарди за да има мир по света. Питай чичо Илия от Русе.
Новини по държави: