Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 07:45 1 353 4

19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран

  • иран-
  • сблъсъци-
  • загинали

Сред тях е и командир от Иранската революционна гвардия

19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

До сблъсъците се е стигнало, след като въоръжени сепаратисти са нападнали полицейски участък в източния град Захедан. Сред загиналите е и командир от Иранската революционна гвардия.

Засега не е ясно дали нападението, извършено вчера, е свързано с антиправителствените протести, обхванали цялата страна.

Иранската агенция ИРНА съобщи, че са били арестувани девет чужденци, участвали в протестите.

Държавната телевизия предаде, че въоръжени сепаратисти са се скрили сред молещи се край джамия и са нападнали полицейски участък близо до храма в Захедан. Държавната новинарска агенция ИРНА цитира свидетели, според които 19 души са били убити, а 15 са били ранени, но засега няма официално потвърждение на тази информация.

Агенция Тасним съобщи, че ръководителят на разузнавателния отдел на Иранската революционна гвардия Сайед Али Мусави е бил прострелян по време на нападението и по-късно е починал.

През последните две седмици хиляди иранци излязоха на улиците, за да протестират заради смъртта на Махса Амини, 22-годишна жена, която е била задържана от нравствената полиция в столицата Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Пън

    4 6 Отговор
    Почна ли войната?
  • 2 Груйо

    7 3 Отговор
    Гордият народ на Персия не може да търпи повече гнета на аятоласите, които върнаха страната в 16 век. Преди революцията, Иран е бил напълно светска държава. Жените са ходили, незабулени с къси рокли, имало е нощен живот и т.н

    Коментиран от #3

  • 3 Да, но американците

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    смениха светския режим с аятоласите. Сега искат да го сменят, защото не стана както те си мислеха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.