Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 10:11 1 067 6

"Нова Британия за нова ера" - какво ще обещае Лиз Тръс

  • лиз тръс-
  • реч-
  • великобритания-
  • ера-
  • обещания

В първата си реч на конгрес на торите като министър-председател Лиз Тръс ще повтори плана на финансовия министър Куази Куартенг за стимулиране на икономическия растеж

"Нова Британия за нова ера" - какво ще обещае Лиз Тръс - 1
Източник: БГНЕС

Британският премиер Лиз Тръс ще закрие днес конгреса на своята Консервативна партия с обещание за "нова Британия за нова ера".

В първата си реч на конгрес на торите като министър-председател Лиз Тръс ще повтори плана на финансовия министър Куази Куартенг за стимулиране на икономическия растеж, съобщи "Скай нюз". Това става два дни, след като тя направи завой в политиката и се отказа от намаляването на подоходния данък за най-богатите в резултат на публичните критики от нейните колеги депутати от Консервативната партия, припомня медията, цитира БНР.

Конгресната зала в Бирмингам не се очаква да бъде пълна, защото много депутати заявиха, че си тръгват във вторник вечер преди насрочената за днес стачка на железниците и искат да избегнат хаоса. Въпреки бурните няколко дни, които последваха икономическите сътресения след обявяването на мини-бюджета, Тръс ще каже на делегатите, че "консерваторите трябва да си направят достатъчно голям пай, така че всеки да получи по-голямо парче", визирайки прословутата фраза на Борис Джонсън за Брекзит, когато той заяви че "Великобритания иска да си получи нейното парче от пая и да си го изяде".

В същото време вътрешният министър Сюела Брейвърман продължава да е център на внимание на конгреса с нейните изявления. След като по-рано каза, че е разгневена от депутатите, които кроят заговор срещу Лиз Тръс и че във Великобритания има прекалено много чуждестранни студенти, по-късно тя заяви, че иска страната да напусне Европейската конвенция за човешките права, което е в противоречие с политиката на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта Мара

    5 0 Отговор
    Най напред да даде независимост на Шотландия а после да обещава каквото иска!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МирО

    3 0 Отговор
    Леле, като я видя на снимка тая - сънувам кошмари, а какво ли ще е ако я видя на живо???
  • 6 Вирус

    1 0 Отговор
    Тръска ли се нова британия хахаха половината правителство пакистанци да живее британия
Новини по държави: