Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 14:51 935 5

Йоханис: ЕС се нуждае от по-решителни мерки от досегашните

  • йоханис-
  • румъния-
  • прага-
  • чехия-
  • среща-
  • цени-
  • енергия

С всички санкции и мерки, които бяха предприети досега, все още не сме успели да намалим значително цените на енергията и това означава, че трябва да бъдем по-решителни

Йоханис: ЕС се нуждае от по-решителни мерки от досегашните - 1
Източник: БГНЕС

Европейският съюз се нуждае от по-решителни мерки от досегашните, за да паднат цените на енергията, заяви днес румънският президент Клаус Йоханис преди участието си в неформалното заседание на Европейския съвет в Прага, предаде агенция Аджерпрес.

"Нуждаем се от по-решителни мерки, отколкото досега, за да намалим цените на енергията. С всички санкции, с всички мерки, които бяха добри и които бяха предприети досега, все още не сме успели да намалим значително цените на енергията и това означава, че трябва да бъдем по-решителни. Поддържам предложението си - да се отдели пазарът на газ от пазара на електроенергия - и мисля, че все повече членове на Съвета са на същото мнение. Надявам се, че Комисията също ще бъде убедена, че това е една от мерките, които могат да доведат до резултати", каза румънският президент преди срещата.

Той също така подчерта необходимостта от разнообразяване на енергийните ресурси като цяло.

"Тук има известен напредък, но все още твърде малък. Интерконекторът Гърция-България започна да функционира, но капацитетът му трябва да бъде увеличен. Необходимо е да се увеличи капацитетът на европейските пристанища за втечнен природен газ, както и да се предприемат други мерки", каза Йоханис.

На неформалния Европейския съвет днес ще бъде обсъдено и положението в Украйна, информира Аджерпрес.

Румънският президент приветства приемането на осмия пакет от санкции срещу Русия. Йоханис каза, че ще бъдат обсъдени някои мерки, свързани с предстоящата зима и за това как да бъде подкрепена Украйна, за да премине през нея, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудя се

    8 2 Отговор
    Защо трябва дружно да страдаме.Видя се,че в резултат на санкциите, Европа ще изпадне в рецесия.Какъв смисъл има,да се продължава с нещо,което вреди на хората.Икономии,икономии,ама накъде повече в България. Едно е да взимаш заплата няколко хиляди Евро,друго е 10 пъти по-малко В България е хубаво да сме"Барабар Петко с мъжете",но в границите на разумното.Хайде стига сте ни бутали между шамарите,че свят ни се зави.

    Коментиран от #3

  • 2 Аватар

    5 0 Отговор
    Мерките са две - временно замразяване на зелената сделка и плащането на въглеродни емисии,а втората мярка е спирането на печатането на пари.
  • 3 Вземаме мерки, защото

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Чудя се":

    Алтернативата е много по-страшна. Путин трябва да бъде спрян, преди да направи с нас това, което прави сега с Украйна.
    Да, мерките ни засягат, но засягат Русия два пъти по-лошо. Икономиката на ЕС е силна, а на Русия не. Така, че ние ще победим и за това го правим.
    Изборът за Европа е - Или си намаляваме термостатите с 5 градуса и си седим зимата на + 20 в апартаментите, или финансираме Путлер и след това караме зимата в окопите на -40.
    Това са опциите. Другото е пропаганда.

    Коментиран от #5

  • 4 ЕС се нуждае

    0 0 Отговор
    Само от разпускане. Вече се видя, че нищо не излиза от това образование. То и някогашната соц система имаше хубава идея и желания, какво да стане, ама не излезе нищо и хайде, пропадна .
    Така и тези се уляха и айде в канала на историята...
  • 5 Ти пък?

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вземаме мерки, защото":

    Какво може да направи Путин с тебе? Нищо.
    Той може да има само претенции за бившите СССР републики. Ние не сме били такава. Тогава?
    Не говори глупости. Русия никога няма да иска да ни храни и нас и да ни осигури и на нас бензин по 1 лев на литър и евтин газ. За какво? Те си имат огромни територии. Украина направи глупости, за това сега е така. Те искаха атомни бомби и искат да са в НАТО.
    Е, тогава?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания