Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 05:26 984 0

Наводнения във Венецуела взеха 22 жертви

  • венцуела-
  • загинали-
  • наводнения-
  • изчезнали

52 човека са в неизвестност

Наводнения във Венецуела взеха 22 жертви - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 22 човека загинаха, а 52 са в неизвестност във Венецуела след наводнения и свлачища заради поройни дъждове, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА, като се позоваха на властите

Вицепрезидентът Делси Родригес каза в телевизионно обръщение, че наводненията в централната част на страната са нанесли щети на предприятия и селскостопански земи.

По думите ѝ приоритетът е да бъдат открити хора, които все още са блокирани от кал и камъни, довлечени от придошлите води. Армията и спасителните служби също така претърсват речните брегове за оцелели.

„Ние загубихме момчета, момичета“, каза тя от наводнена улица в град Техериас и определи случилото се като „трагедия“.

Според властите десетки домове са пострадали. Родригес каза, че за хората, останали без жилища, ще бъдат изградени подслони.

Екипи от работници с тежка техника разчистваха отломки, за да освободят затрупани пътища и да възстановят електричеството и водоснабдяването.

През последната седмица поройни дъждове причиниха наводнения в 11 от 23-те щата на Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА