Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 14:39 1 058 8

Кремъл смъмри западните лидери за "провокативната" ядрена реторика

  • кремъл-
  • западни-
  • лидери-
  • ядрена-
  • реторика-
  • русия-
  • песков

Запитан за перспективата за среща Байдън-Путин, Песков обясни, че не е имало опити от никоя страна да обсъдят такава възможност

Кремъл смъмри западните лидери за "провокативната" ядрена реторика - 1
Източник: БГНЕС

Кремъл смъмри западните лидери за "провокативната" ядрена реторика след поредица от предупреждения от Русия, Съединените щати и НАТО за опасностите от ескалиране на украинския конфликт в ядрена война, съобщава "Ройтерс".

На 21 септември руският президент Владимир Путин предупреди Запада, че не блъфира, заявявайки, че е готов да използва ядрени оръжия, за да защити Русия срещу това, което той нарече "ядрен шантаж" от големите западни сили, цитира news.bg.

Още новини от Украйна

От своя страна президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че светът е изправен пред най-големия риск от ядрен Армагедон след Кубинската ракетна криза от 1962 г. Той обаче изрази съмнение, че Путин ще използва тактическо ядрено оръжие в Украйна.

Ежедневно изразяваме нашето съжаление, че западните лидери - в Съединените щати и Европа, участват в ядрена реторика всеки ден, посочи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по повод коментара на Байдън.

Смятаме това за много вредна и провокативна практика, подчерта той.

Следващата седмица НАТО продължава годишното си учение за ядрена готовност "Steadfast Noon", в което военновъздушните сили на Алианса практикуват използването на американски ядрени бомби, базирани в Европа, с тренировъчни полети, без бойни оръжия.

Песков отбеляза, че думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че ако Путин спечели войната, това ще бъде поражение за Запада, всъщност показват, че НАТО по същество се бие на страната на Украйна.

Запитан за перспективата за среща Байдън-Путин, Песков обясни, че не е имало опити от никоя страна да обсъдят такава възможност.

Доколкото ми е известно, не е имало инициативи нито от руска, нито от американска страна за организиране на контакти на най-високо ниво, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросите

    4 5 Отговор
    Са болни хора
  • 2 Без коментар

    6 2 Отговор
    На 21 септември руският президент Владимир Путин предупреди Запада, че не блъфира, заявявайки, че е готов да използва ядрени оръжия, за да защити Русия срещу това, което той нарече "ядрен шантаж" от големите западни сили
    Вадя оръжие срещу някого и започвам да викам,че ме заплашват?????
  • 3 Сталин

    5 4 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Червените дяволи в

    5 6 Отговор
    Кремъл няма защо да смъмрят западните лидери за "провокативната" ядрена реторика..!!!

    РУСНАЦИТЕ са бивши комунисти и атеисти и с действията си доказаха че са истинскиСАТАНИСТИ,затова и само те си позволяват да заплашват света с ядрени оръжия и Папата вече ги осъди, заклейми иАнатемоса Русия за "безмилостните бомбардировки" на украинските градове...!!!
  • 6 Жссттт

    1 1 Отговор
    Шизофрения 😮
  • 7 Читател

    0 0 Отговор
    Шаран. Както го излъгаха да влезе в Украйна, така ще го излъжат да посегне към копчето ...
  • 8 ПО ДОБРЕ

    2 0 Отговор
    БАЙ ДЪН ДА МЪЛЧИ. АМЕРИКАНЦИТЕ БЯХА ТЕЗИ КОИТО ИЗПОЛЗВАХА ОРЪЖИЯ С ОБЕДНЕН УРАН В СЪРБИЯ И НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА!!! НЕКА ДОПЪЛНИМ И ХИРОШИМА ....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания