17 Октомври, 2022 23:15 1 948 15

Иран за санкциите на ЕС: Излишни и неконструктивни

  • иран-
  • ес-
  • санкции-
  • морална полиция

"Излишни санкции" и "неконструктивен акт, произтичащ от погрешна преценка". Така реагира Иран на на санкциите на Европейския съюз (ЕС), наложени на Техеран

Иран за санкциите на ЕС: Излишни и неконструктивни  - 1
Снимка: Shutterstock

"Излишни санкции" и "неконструктивен акт, произтичащ от погрешна преценка". Така реагира Иран на на санкциите на Европейския съюз (ЕС), наложени на Техеран, съобщи "Ройтерс".

Това се казва в изявление на външния министър Хосеин Амирабдолахян в Twitter.

"Днес ЕС прие допълнителни излишни санкции срещу ирански лица. Това е неконструктивен акт поради погрешна преценка, след разпространена дезинформация. Бунтове и вандализъм не се толерират никъде; Иран не е изключение", написа той.

Припомняме, че ЕС се подготви да наложи санкции на Иран в понеделник заради репресии срещу човешките права и няколко министри предупредиха за отделни, нови санкции, ако се докаже участието на Техеран във войната на Русия срещу Украйна.

Министрите от ЕС са готови да наложат забрани за пътуване и да замразят активите на около 15 иранци, замесени в правителствените репресии, започнали миналия месец срещу демонстранти, възмутени от смъртта в полицейския арест на 22-годишната Махса Амини.

Допълнителните санкции на ЕС срещу Иран няма да се ограничават до включване в черния списък на някои лица, ако се докаже участието на Техеран във войната на Русия срещу Украйна, каза външният министър на Люксембург Жан Аселборн.

"Тогава вече няма да става дума за някои лица, които да бъдат санкционирани", каза той пред репортери при пристигането си за срещата на ЕС.

Страните от ЕС като цяло са съгласни, че трябва да бъдат наложени санкции на Иран, ако разследването докаже, че страната е предоставила на Русия дронове, използвани при атаки в Украйна, каза полският външен министър в понеделник след среща с колегите си в Брюксел.

Украйна съобщи за поредица от руски атаки с ирански дронове "Шахид-136", наричани от Русия "Геран-2" през последните седмици. Иран отрича да е доставял дроновете на Русия, а Кремъл не е коментирал.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    35 2 Отговор
    Кажете им направо- нагли, жалки и...смешни
  • 2 Адам Хилтън

    34 1 Отговор
    В момента отчаяно искат да започнат война с Иран - само за техните "права на жените" говорят, сякаш в Арабия или Афганистан жените са супер свободни. А в момента и на Азербайджан се позволява да води война с Армения, именно защото агенти на Мосад действат от там за да радикализират азерското малцинство в северен Иран за гражданска войнна. Така да може САЩ да направи "военна намеса", каквато онзи ден започнаха и в Хаити.
  • 3 честен ционист

    29 3 Отговор
    Европа зарежда петрол главно от Иран. Как иначе ще стане 10 евро бензинът през февруари.
  • 4 Майна

    30 1 Отговор
    Къде е ,,председателката,, от Брюксел да се изкаже,бе..
    Търси си файловете за сделките с ,,ваксите,, ли...,ха ха ха...
    В Германия я разследваха за корупционен скандал като министър, та затова я ,,сложиха,, за ,,говорител,, ,ами ,,удобна,, е женицата...
    Ей това е демокрация !
  • 5 Бачо Кольо

    29 1 Отговор
    А защо нямаше санкции за сащ на 1.01.2020 зс убисийството? Запада много да внимават с древните перси че ще го ядат на два ката. Като цяло започват много опасно да се заяждат с изтока и много бързо ще го поемат с камбаните.
  • 6 БОЛШЕВИК

    27 2 Отговор
    Иран само симулира твърдост спрямо Запада, трябва да се учат много от Великия Ким как се отбиват западните чакали! С религия не се държат масите задоволени. Капитализма се бие само с истинска идеология и идеолози, анти капиталисти. Да спират износ на петрол, нефт и газ и да премахнат западните валути за търговията им и ще ударят повече така западните псета!

    Коментиран от #8

  • 7 Може направо да

    3 23 Отговор
    отиват при джуджака и лукашенко в бункера и да си се оплакват колко е лош запада.
  • 8 Прахоляк

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "БОЛШЕВИК":

    Малко е странен въпросът но, като мюсюлманите починат отиват при едни и същи девици или те за всеки починал са различни?

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Излишни и неконструктквни

    2 20 Отговор
    Казваш. А да се убиват жени заради къси забрадки е необходимо и конструктивно🤨
    Ами така да е, продължавайте така и да видим докъде ще стигне тая работа.
    А най-грозното е, че нашите русофили и това могат да оправдаят 😤
  • 10 Никой това не го знае....

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Прахоляк":

    Само се знае че отиват при девици, обаче в Украйна станало проблем, откакто са докарали Хаймарсите, М777 и Ескалибур, девиците останали на сухо защото на загиналите правоверни не могли да им намерят инструментите из драките.
  • 11 Веднага

    0 0 Отговор
    Контра мерки
  • 12 Ццц

    23 0 Отговор
    ЕС се държи като обесник, който сам си рита столчето под краката. С очудважа скорост се кара с всички възможни енергийни доставчици, с изключение на ДОСТАВЧИКЪТ на втечнен газ. Много жалко. А аз някога се надявах, че политическите ратаи са само на местно ниво. И какво означава, че Иран е участник във войната, щом продава оръжия? Значи Русия действително е във война със САЩ, ЕС, Канада, Турция и т.н.? Лицемерието на западняците никога няма да спре да ме учудва.
  • 13 Вирус

    3 0 Отговор
    Аман от санкции време е да ни наложат санкции щото дишаме ядеме
  • 14 Eвромушмороци

    1 1 Отговор
    ще ираят Шах?! Стара, древна Персия се смей от смях до сълзи...
  • 15 от глупака

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Прахоляк":

    -нищо....Водата си тече...