18 Ноември, 2022 13:46 1 006 13

Бил Гейтс обяви фонд от 7 млрд. долара за африканските страни

  • бил гейтс-
  • фонд-
  • африкански-
  • страни-
  • помощ

За да помогне за ускоряване на напредъка в здравеопазването, селското стопанство, равенството между половете и други критични области

Бил Гейтс обяви фонд от 7 млрд. долара за африканските страни - 1
Източник: БГНЕС

Бил Гейтс обяви в четвъртък фонд от 7 милиарда долара за африканските страни, за да помогне за ускоряване на напредъка в здравеопазването, селското стопанство, равенството между половете и други критични области, пише "Анадолската агенция“.

Основателят на Microsoft заяви, че фондът ще бъде разгърнат чрез фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през следващите четири години в подкрепа на африканските страни.

"Големите глобални предизвикателства, пред които сме изправени, са постоянни, но трябва да помним, както и хората, които ги решават“, каза Гейтс пред студенти от университета в Найроби по време на церемония. "Нашата фондация ще продължи да подкрепя решения в областта на здравеопазването, селското стопанство и други критични области – и системите, които да ги изведат от лабораториите до хората, които се нуждаят от тях.“

По време на пътуването си до Кения тази седмица Гейтс посети центрове за първично здравеопазване, водещи медицински и селскостопански изследователски институти и дребни ферми, за да чуе от кенийските и регионалните партньори какви програми и подходи работят, какви пречки остават и как фондацията може по-добре да подкрепи бъдещия напредък, според фондацията.

Гейтс каза на повече от 500 студенти и хиляди в цяла Африка, които гледаха събитието онлайн, че младите хора в Африка имат таланта и възможността да ускорят напредъка и да помогнат за решаването на най-належащите проблеми в света.

Фондацията призовава световните лидери да увеличат усилията си за намиране на решения и укрепване на системите в африканските страни. Това включва инвестиране в хора и иновации, които имат потенциала да спасят милиони животи и да предоставят възможности на най-уязвимите хора в света.

Кенийското президентство обяви в сряда, че фондацията ще създаде регионален офис в Найроби, за да "разшири и подобри работата на фондацията в здравеопазването, селското стопанство и ИКТ (информационни и комуникационни технологии) в Кения“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    12 0 Отговор
    Такава информация има от техни видеа, те вече нищо не крият, просто е ,,Апокалипсис,, в превод-Откровение..
    Все повече хора се СЪБУЖДАТ..
  • 4 Българин

    3 7 Отговор
    Досега казвахме,че живеем като африканците,но вече и те ще са по добре от нас. До къде ни докара комунистическия капитализъм създаден от червената олигархия на луканов и дс
  • 5 ха ха

    10 0 Отговор
    "...ускоряване на напредъка в здравеопазването, селското стопанство, равенството между половете и други критични области, пише "Анадолската агенция“."

    Да разбираме, че ще ги ваксинират, генно модифицират и кастрират/трансджендърират...
  • 6 Ковидарите

    9 0 Отговор
    Мерси от така "помощ"! Африканците да си взимат поука, че света 2 години му яде "помощта" на този главен Ковидар от ложата на Ковидарите!
  • 7 Язе

    3 2 Отговор
    на африканските страни им трябва помощ за милиарди, но под формата на контрацептиви. Това ще реши много от проблемите им. Най-вече глада в Африка, а и някои проблеми на Европа ще се решат.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 стоян

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    До 2 ком - А дано ама надали - тоя плаща за ваксини и антибиотици да не стане зян някой черен - 1956 гд африка 500 милиона сега милиард и половина скакалци е заради като тоя
  • 9 Аватар

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Язе":

    Вие не знаете ли,че биологични видове,които трудно оцеляват,се размножават повече?
  • 10 ами да

    1 2 Отговор
    браво, а колко дава на зеления да се бие с русия
  • 11 Калпазанин

    1 0 Отговор
    Страната си няма друга работа, жалко за тези които му се продадът.
  • 12 Ромче

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Язе":

    Ко туй, кон трацептив ли кон да та цепи
  • 13 Калпазанин

    0 0 Отговор
    САТАНАТА си няма друга работа, жалко за тези които му се продадът, да ви @@@@м и автокоректора