Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 16:20 636 0

Халифа Шахин Алмарар взе участие в 18-ия диалог в Манама

  • оае-
  • халифа шахин алмарар -
  • диалог -
  • манама-
  • кралство бахрейн-
  • обединените арабски емирства

Министърът на външните работи на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Халифа Шахин Алмарар взе участие в 18-ото издание на Диалога в Манама, чийто домакин е Кралство Бахрейн

Халифа Шахин Алмарар взе участие в 18-ия диалог в Манама - 1
Снимка: УАМ

Министърът на външните работи на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Халифа Шахин Алмарар взе участие в 18-ото издание на Диалога в Манама, чийто домакин е Кралство Бахрейн, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. Темата на събитието беше "Правила и конкуренция в Близкия изток".

Тридневната регионална среща на върха по въпросите на сигурността, която се проведе от 18 до 20 ноември, беше организирана от министерството на външните работи на Бахрейн в сътрудничество с Международния институт за стратегически изследвания. На събитието присъстваха повече от 400 участници от различни страни, включително външни министри, министри на отбраната, служители в областта на сигурността, военни офицери и учени.

Високопоставени служители говориха на поредица от сесии на форума, озаглавени "Променящата се геополитика на енергията", "Близкоизточни инициативи за разрешаване на регионални конфликти", "Нови партньорства в сферата на сигурността в Близкия изток" и "Близкоизточни политики в глобален контекст".

Алмарар произнесе реч, озаглавена "Сигурност на световните морски възлови точки", в която изтъкна стратегическото значение на Ормузкия проток и протока Баб ал-Мандеб и за заплахите за корабоплаването, дължащи се на пиратството и тероризма.

Диалогът в Манама е среща на високо равнище по въпросите на дипломацията и сигурността от световно значение, която се провежда през последните 18 години. Тя получи признание за това, че допринася към усилията за укрепване на сигурността и стабилността в Близкия изток и за подобряване на разбирането на регионалните процеси.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА