Last news in Fakti

3 Декември, 2022 10:25 953 2

Мадуро може да пропусне инаугурацията на бразилския президент Лула да Силва

  • бразилия-
  • инаугурацията -
  • бразилския президент -
  • лула да силва-
  • президент на венецуела-
  • николас мадуро

Държавни глави и ще присъстват на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Луис Инасио Лула да Силва на 1 януари, но един от тях може да има проблеми да влезе в Бразилия - левият президент на Венецуела Николас Мадуро

Мадуро може да пропусне инаугурацията на бразилския президент Лула да Силва  - 1
Снимка: БГНЕС

Държавни глави и ще присъстват на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Луис Инасио Лула да Силва на 1 януари, но един от тях може да има проблеми да влезе в Бразилия - левият президент на Венецуела Николас Мадуро, съобщи Ройтерс.

Преходният екип на Лула все още не е изпратил покани, но сътрудници на новоизбрания президент заявиха, че всички страни, имащи дипломатически отношения с Бразилия, ще бъдат поканени.

Заповед, подписана през август 2019 г. по времето на оттеглящия се от поста президент Жаир Болсонаро, забрани на високопоставени венецуелски държавни служители да посещават Бразилия.

Болсонаро призна венецуелския опозиционен лидер, председателя на Народното събрание Хуан Гуайдо, за легитимен ръководител на тази страна и прие акредитивните писма на неговия пратеник, Мария Тереса Беландрия.

Дипломатите на Мадуро бяха обявени за персона нон грата от правителството на Болсонаро, въпреки че бразилски съд спря експулсирането им.

Беландрия така и не получи достъп до венецуелското посолство в Бразилия. Тя живее и работи в хотелска стая. Сега тя планира да напусне Бразилия, преди Лула да стане президент. Неговата Партия на трудещите се заяви, че ще признае Мадуро. "Тя няма да чака и да им даде възможност да ѝ кажат да напусне", каза говорител на Беландрия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 0 Отговор
    Боклука Байден как така досега не е назначил евреина Соломон Паси да министър председател на България?

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Пън

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Назначавам го - казах.
Новини по държави: