Last news in Fakti

3 Декември, 2022 10:50 2 186 9

6,8 милиона чуждестранни туристи са посетили Албания от началото на годината

  • албания-
  • туристи-
  • еди рама

Премиерът на Албания Еди Рама коментира, че 2022 година е била добра година за туризма в страната, като тенденцията е възходяща в сравнение с 2021 година

6,8 милиона чуждестранни туристи са посетили Албания от началото на годината  - 1
Снимка: АТА

Премиерът на Албания Еди Рама коментира, че 2022 година е била добра година за туризма в страната, като тенденцията е възходяща в сравнение с 2021 година, предаде агенция АТА.

Според статистическите данни от министерството на туризма и околната среда в периода януари-октомври 2021 г. са регистрирани 5 177 116 чуждестранни посетители, докато за същия период на 2022 г. Албания е била посетена от 6 793 892 чужденци.

Рама коментира във Фейсбук, че тази година са регистрирани около 4 пъти повече посетители от Испания, 97,1 процента повече посетители от Великобритания, около 3 пъти повече посетители от Нидерландия, броят на словенците се е увеличил над два пъти, както и на посетителите от скандинавските страни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украинче,мръзнещо

    8 7 Отговор
    Дойче веле,световната преса акцентира върху трагедията на украинския народ!А вие се правите на абдали и ми рекламирате противните шиптъри!Температурата в момента в Киев е -2,в неделя и понеделник прогнозите са до -10 градуса!Кажете как може да оцелее човек без топлина,без светлина,без вода и без пари!Надявам се моята приятелка да не ми трие коментарите,а да се замисли!
  • 2 ако добавят към гастербайтрите

    8 0 Отговор
    хванати и изпуснати транзитни туристи през паянтовата гранична ограда и гастролиращи укр по хотелите, може и бг да надмине албания по брой посещения

    Коментиран от #4

  • 3 А така

    10 0 Отговор
    А албанците са 3 милиона!
  • 4 Бг Туриста

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "ако добавят към гастербайтрите":

    България щяла да надмине Албания в туризЪма...хахахаха..може, ама наш кога? Кога пръдне гугутка. България умре окончателно като туристическа дестинация..благодарение на родните мутрафони. Аз почивам последните три-четири години в Албания..ми ко да кажа. Хубав климат..хубава храна (и евтина)..хубави хора. А на който не му харесва, да си клечи на мутроморието...да набива кренвирши от Лидл ( барем си прибирайте мазните вестници и кока;лите от домашни пилета), и да пълни гушите на родните мутри-патриотаре.

    Коментиран от #6

  • 5 мани мани

    5 1 Отговор
    там е красиво и много чисто ... общо взето са изкопирали френската ревиера като цяло и италианската ...
    имат си китни селца, градове на 2 морета - адриатическо и малко от йонийско, а те са много красиви морета ... в пъти е по-чисто там отколкото в наща кочина, морска клоака! ако минем в евро, то албания става най-евтината дестинация и всички ще ходят там ... у нас ще стане скъпо ... то по-добре така - по-малко западни уроди ще идват тук = рахат!
  • 6 Бай Ламби

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бг Туриста":

    Абе тя гугутката има дупе и ако се напъне може и да пръдне,зависи кво е яла.Ама виж гущера е друга бира,той колкото и да се напъва нема ка да пръдне щот нема дупе!Та от бай си Ламбя да знайш израза е "Га пръдне гущера" а не гугутката.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мани мани

    5 0 Отговор
    гaнчовците масово летуват в турция и гърция ... тва е от сума лета ... oтвратиха се от нащо черноморие понеже там само проблеми и никакво благоденствие, никъв релакс, а само проблеми, нерви ... срещат единствено: скъпотия, лоши услуги, мръсoтия, разнeбитено навсякъде, трудно да паркираш и скъпо, кoфти храна, намусени хора, всеки гледа да те прeкaра ... така не става! като минем в евро, то на хората ще им е още по-изгодно да ходят в турция и гърция, и още повече ганчoвци ще ходят из чужбина на туризъм, и ще са в пъти по щастливи!
Новини по държави: