Last news in Fakti

5 Декември, 2022 05:37 1 110 1

Служителите на британските железници отхвърлиха предложение на работодателите за споразумение

  • транспорт-
  • стачка-
  • споразумение-
  • великобритания-
  • синдикат

Те организираха няколко стачки през тази година

Служителите на британските железници отхвърлиха предложение на работодателите за споразумение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският Национален синдикат на служителите в железопътния, морския и пътния транспорт (RMT) обяви, че е отхвърлил предложение на железопътните компании за увеличение на заплатите в сектора с 4 процента през 2022 и 2023 г. То имаше за цел да спре стачките, предизвикали смущения в движението на влаковете и затруднили придвижването на милиони техни пътници, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица RMT обяви, че над 40 хиляди железопътни служители ще проведат стачки през декември и януари заради спора около трудовите възнаграждения, които вероятно ще предизвикат затруднения в жп транспорта преди и след натоварения коледен период.

По-рано работодателите в сектора предложиха на синдиката увеличаване на възнагражденията с 8 процента в интервал от две години, както и гаранции, че няма да има принудителни съкращения до април 2024 г.

"Ние отхвърлихме това предложение, защото не отговаря на нито един от нашите критерии за сключване на споразумение за дългосрочна сигурност на заетостта и защита на условията на труд", каза генералният секретар на RMT Мик Линч.

Служителите в жп транспорта във Великобритания организираха няколко стачки през тази година, включително и най-голямата стачка в страната от десетилетия през лятото, с искания за по-добро заплащане в условията на криза в стандарта на живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украинче,нерабрало

    5 0 Отговор
    Как така стачки в Англия,бе дойче веле????Значи и там има бедни и недоволни!Да но вие десетина години ни набивахте в главите,че тук сме бедни,а на запад всичко е цъфнало вързало!Защо така ,бе пиленца на батко,сте лъгали така упорито?Понеже шумчата ми е приятел,ще му разкрия една тайна;ние никога не сме ви и вярвали....
Новини по държави: