Last news in Fakti

5 Декември, 2022 07:21 879 5

Великобритания иска да увеличи военната помощ за Тайван

  • великобритания-
  • тайван-
  • връзки-
  • отношения-
  • помощ-
  • военна-
  • оръжия

Обединеното кралство, подобно на повечето страни, няма официални дипломатически връзки с Тайван

Великобритания иска да увеличи военната помощ за Тайван - 1
Източник: БГНЕС

Председателят на специалната комисия по отбрана на британския парламент, Тобайъс Елууд, каза, че има много за изследване в увеличаването на военната помощ за Тайван и че е обсъдил програмата за подводници на острова, докато е бил на посещение в Тайпе миналата седмица, съобщи "Ройтерс".

Великобритания, подобно на повечето страни, няма официални дипломатически връзки с Тайван, но засили подкрепата си за острова пред лицето на нарастващата военна заплаха от Пекин.

Докато Съединените щати са най-важният чуждестранен източник на оръжия за Тайван, британските компании помагат за разработването на новия флот на Тайван от местни подводници.

"Ще се постарая да върна моята комисия през май, за да разгледа това по-подробно", каза той в отговор на въпроси.

Елууд, депутат от управляващата Консервативна партия и бивш министър на отбраната, каза, че е обсъждал и местната програма за подводници на Тайван по време на пътуването си, но добави, че трябва да научи малко повече за това, преди да каже нещо публично.

Докато беше в Тайпе, Елууд се срещна с президента, Цай Инг-вен, външния министър, Джоузеф Ву, и Уелингтън Ку, ръководител на Съвета за национална сигурност на Тайван.

Той каза, че Великобритания трябва да има по-голямо военно участие в областта на сигурността с Тайван, което, според източниците по сигурността, до голяма степен се случва при затворени врати, и трябва да бъде по-смела в подкрепата на Тайван в международен план.

"Великобритания пристъпи напред, повече от други нации, в помощта на Украйна. След това последваха други нации. Нищо не трябва да ни пречи да направим същото отново с Тайван, каза Елууд. Има толкова много уроци, които могат да бъдат извлечени от нашата плахост в Украйна. Икономическите последици и последиците за сигурността лично карат много западни лидери да осъзнаят глупостта да не предотвратят инвазията на първо място."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    9 0 Отговор
    И китайците ще има къде да тренират в близко бъдеще. Ама те са много и въобще няма да гледат къде хвърлят бомби...
  • 2 Някой

    13 0 Отговор
    Като англосаксите почнат да увеличават военната помощ за някоя държава, значи са предизвикали война. И тласкат тя да се случи по-бързо.
    Кога ли някой ще ги изплющи яко?
  • 3 Аха, Украйна оправиха,

    11 0 Отговор
    сега идва ред на Тайван, и него така ще оправят!? Запада имат още желязо за утилизация!? Хайде и САЩ да се включнат и да започва ТСВ, само така ще мирясат.
  • 4 Госあ

    9 0 Отговор
    Най добре мъгливия албион да стане погреб за ядрени отпадъци.
  • 5 Вирус

    9 0 Отговор
    Хахаха давайте и там нали сте демократични свърши се вашата не разбрахте ли