Last news in Fakti

5 Декември, 2022 12:15 635 3

Владимир Билчик: Черна гора е в дълбока криза, нужни са избори

  • черна гора-
  • криза-
  • владимир билчик

Черна гора е в дълбока конституционна криза, след като не съществува функциониращ конституционен съд и правителството изгуби легитимността си в парламента

Владимир Билчик: Черна гора е в дълбока криза, нужни са избори - 1
Снимка: Туитър

Черна гора е в дълбока конституционна криза, след като не съществува функциониращ конституционен съд и правителството изгуби легитимността си в парламента, което е и причината изборите да са задължителни, каза европейският депутат и вицепрезидент на Парламентарната комисия по стабилизиране и асоцииране на ЕС Владимир Билчик, предаде черногорската агенция МИНА.

В интервю за „Гласът на Америка“ (The voice of America) той каза, че Черна гора в момента няма политическо правителство, а има нужда от такова и държавата е изправена пред политическа криза, която може дори да се влоши.

Билчик посочва, че е нужно да се преодолеят настоящите конфликти и да се види как управляващото мнозинство и опозиционните партии могат да постигнат споразумение във връзка с конституционния съд.

Той добави, че е задължително да се постигне политическо споразумение за предсрочни парламентарни избори, защото е очевидно, че парламентът не може да осигури стабилно политическо мнозинство, за да формира правителство.

Билчик предупреждава и че има проблеми в черногорската политика, които разделят обществото, и че страната се нуждае от изцеление.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само тя ли?

    0 1 Отговор
    Пък вече се вижда, че системата с "изборите" НЕ работи!
    Самите народи НЕ искат вече да избират, понеже НЕ става това, което е добре за тях!
    Някакво задкулисие дърпа конците почти в цял свят!
    Е, докато няма някаква народна система, да се слушат проблемите на народите и да се прокарва народна политика, никой вече няма да участва в този театър от избори и марионетки, НЕизбирани!
  • 2 Значи,

    1 1 Отговор
    когато една държава го закъса, провежда избори, назначава нови управници, измива нааканите лица на старите и ги праща да си харчат награбеното.
    Да живее " думокрацията" и нейните деца, олигарците!
  • 3 така така

    1 0 Отговор
    Ние с Габърски също сме в такова положение!