Last news in Fakti

6 Декември, 2022 12:09 937 4

В Тирана започва срещата на върха ЕС-Западни Балкани

  • среща-
  • ес-
  • западни балкани-
  • миграция-
  • тирана

Пред страните ще бъде представен план за действие за миграцията

В Тирана започва срещата на върха ЕС-Западни Балкани - 1
Източник: БГНЕС

В Тирана започва срещата на върха ЕС-Западни Балкани, на която според съобщенията се очаква да присъстват 44 делегации. Една от темите ще бъде разглеждане на варианта за намаляване на цените на роуминг услугите между Европейския съюз и страните от региона, за което се очаква подписването на декларация, отбелязва македонската телевизия "Телма“.

Пред страните от Западните Балкани ще бъде представен план за действие за миграцията, като акцентът ще бъде върху последиците от войната в Украйна и преодоляването на енергийната криза. Политическото послание, както казват европейските дипломати, ще бъде ясна европейска перспектива и призив за ускоряване на разширяването, предаде Агенция "Фокус".

В навечерието на срещата мерките за сигурност в албанската столица бяха засилени. 1500 полицаи са ангажирани за осигуряване на реда, особено след като бившият президент Сали Бериша обяви антиправителствен протест. Въпреки че искането му за протест пред правителството на Албания бе отхвърлено, той все пак заяви, че никой не може да го спре да проведе обявения за 12:00 часа местно време митинг. След Бериша и партията на бившия президент Илир Мета призова гражданите да излязат масово на протеста на опозицията. Албанското министерство на вътрешните работи съобщи, че ще бъде напълно забранено движението пред сградата на правителството, където ще се проведе срещата, а днешният ден е обявен за неработен в Тирана.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То пък едни върхове

    0 1 Отговор
    Албанци и мъкъдонци и косовци и черногорци, все върхове, трябва да погледнеш в краката си за да ги видиш!
  • 2 Бивш левскар

    1 1 Отговор
    Смет.
  • 3 6766

    4 0 Отговор
    Ковачевски изглежда като задоволена жена
  • 4 Иван

    0 1 Отговор
    Не трябва да има сфери на влияние.
Новини по държави: