Last news in Fakti

6 Декември, 2022 12:39 998 3

Северна Корея е изстреляла още снаряди в отговор на южнокорейски учения

  • северна корея-
  • снаряди-
  • учения-
  • южна корея-
  • отговор

От вчера южнокорейски и американски войски провеждат учения с бойни стрелби близо до границата

Северна Корея е изстреляла още снаряди в отговор на южнокорейски учения - 1
Източник: БГНЕС

Северна Корея каза днес, че е наредила да бъдат изстреляни още снаряди в морето в отговор на текущите южнокорейски учения по границата, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на севернокорейската осведомителна агенция КЦТА.

Изстрелването се случва ден след като Северна Корея каза, че е изстреляла в морето от източните и западните си брегове повече от 130 снаряда, някои от които са паднали в буферна зона близо до морската граница между двете Кореи. Сеул нарече това нарушение на междукорейското споразумение от 2018 за намаляване на напрежението.

От вчера южнокорейски и американски войски провеждат учения с бойни стрелби близо до границата. Съюзниците казват, че ученията са необходими, за да възпрат въоръжената с ядрено оръжие Северна Корея, която тази година изпита рекорден брой ракети и която, за първи път от 2017 г., се е подготвила да възобнови ядрените си опити.

Пхенян остро разкритикува съвместните учения като провокаторски и като доказателство за враждебната политика на Сеул и Вашингтон.

"Врагът трябва незабавно да прекрати провокаторските си военни действия в района близо до фронтовата линия," каза говорител на севернокорейската армия, цитиран от КЦТА.

Освен артилерийския огън, севернокорейската армия вдигна на спешна бойна тревога всички подразделения на въоръжените сили и нареди на войските да засилят наблюдението, добави той, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7676

    3 3 Отговор
    Ким Чен Ун- Лидер на Корея и демократичния свят, пръв приятел на България!
    Да живее Ким!!!
  • 2 А кога ще изстрелят

    4 1 Отговор
    Ким, че ни втръсна!?!

    Коментиран от #3

  • 3 Хи хи хи

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "А кога ще изстрелят":

    Страх ги е от Кимчо! Друго си е да имаш атом... Спинкаш си спокойно... Ония където нямаха, ги изстреляха отдавна...
Новини по държави: