Last news in Fakti

7 Декември, 2022 09:30 1 165 4

Петролните пазари предпазливо реагират на новите санкции

  • петрол-
  • брент-
  • brent-
  • световни пазари

Цените на петрола се повишиха слабо тази сутрин, след като се понижиха през предходния ден поради нарастващите опасения за забавяне на световната икономика

Петролните пазари предпазливо реагират на новите санкции - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на петрола се повишиха слабо тази сутрин, след като се понижиха през предходния ден поради нарастващите опасения за забавяне на световната икономика и съответно за по-ниско търсене на петрол през 2023 г.

Февруарските фючърси на сорта Brent поскъпнаха с 0,26% до 79,56 долара за барел на борсата ICE Futures в Лондон. Във вторник цената им спадна с 3,33 долара (4%) до 79,35 долара за барел, което е най-ниската стойност от 3 януари насам.

В същото време януарските фючърси на WTI се повишиха с 0,1 долара (0,13%) до 74,35 долара за барел по време на електронната търговия на NYMEX. През предходната сесия те отбелязаха най-ниското си ниво от 23 декември 2021 г.

Както Brent, така и WTI загубиха повече от 9% през последните три сесии, въпреки облекчаването на карантинните ограничения в Китай и влизането в сила на европейското ембарго върху руските петролни доставки, както и инициативите за налагане на таван на цените на руските продукти.

"Страховете от рецесия обхванаха пазара, тъй като световните централни банки продължават да затягат паричната политика", заяви пред Bloomberg Джеймс Уистлър, управляващ директор в брокерската компания Vanir Global Markets Pte в Сингапур. Наблюдава се също така отлив на ликвидност от пазара, тъй като търговците закриват някои позиции в края на силно волатилната година.

Източник: Money.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    4 1 Отговор
    Сащ, Русия и световните лидери работят в съглашение и тази война е бутафорна като целта ѝ е същата като на Ковид 19! Повишаване на цените на енергията възникване на ограничения за доставки на ресурси и разрушаване на свръх производство за да бъде забавена и спирана световната икономика която се превръща в огромна заплаха за планетата!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Косово

    2 1 Отговор
    Е нали щяха да паднат стремглаво надолу? Защо не падат?
  • 4 До идиота 3:

    1 2 Отговор
    Не падат, а направо се сринаха под ново дъно от 80$. И това се случва в условията на строго ограничено предлагане и задълбочаващи се санкции. Т.е. цените падат въпреки стегнатия пазар. Въпроса е докога ще ни лъжат с подобни заглавия?
Новини по държави: