Last news in Fakti

12 Декември, 2022 07:15 774 12

Бундестагът ще обсъди днес разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

  • бундестаг-
  • разследване-
  • комисия-
  • заговор-
  • крайнодесен

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специална сесия

Бундестагът ще обсъди днес разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат - 1
Източник: Shutterstock

Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна терористична група, за която се предполага, че е планирала да свали германското правителство, съобщи ДПА.

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специална сесия, а членовете на германския парламент ще могат да поставят запитвания за разследването към парламентарната контролна комисия, която заседава при закрити врата.

Двайсет и пет заподозрени, включително бивш депутат, бяха задържани при серия от полицейски акции в сряда. Според прокуратурата те се опитвали да съборят демократичния ред и да сложат на власт ново правителство.

Прокурорите смятат, че основните заподозрени принадлежали към терористична група, свързана с екстремисткото движение "Граждани на райха", което не признава властта на германската държава.

Парламентарната група на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) поиска специалните заседания на парламента, за да се установи дали заподозрените са били предупредени предварително, за да могат да се освободят от оръжия и други доказателства преди операциите на полицията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    13 2 Отговор
    Всеки опит за сваляне на нашите правителства ще завърши със затвор.
  • 2 Ротшилд

    3 7 Отговор
    Който иска да си играе на демокрация да заминава в Иран.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сьзав

    23 0 Отговор
    Ние българите се чудим, как навремето вие немците, подкрепяхте преврата в Украйна, а сега наричате терористи тези които искат да свалят вашата лъжлива хунта? Какви са тези двоини стандарти? В украйна може да има преврат и това е добре според вас, а в Германия не е хубаво че искат да направят преврат. Това ли са ви евро ценностите?

    Коментиран от #7

  • 5 Райнхард

    14 0 Отговор
    ВЪВ ТЕЗИ ТРУДНИ ВРЕМЕНА !
    Съществуването ни,на нас европейците е застрашено!
    Една клика от предатели,предварително обучени от САЩ узурпираха властта във всички държави от ЕС чрез манипулирани навсякъде избори!
    Тук не става въпрос за Германия,или България-тук става въпрос за нашата Европа,за тази Европа в която ще живеят децата ни!
    Събудете се,изправете се,подкрепете ни-ЕВРОПА СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАС!
  • 6 Перо

    13 0 Отговор
    Веднага шизофреничната джендария лепнаха етикети “крайно дясна”, “терористична” и т.н.,въпреки че участват представители на аристокрацията и искат режима от края на 19 в.,до 1937 г. Германия е превърната в най-джендърската европейска държава с разрешени и реализирани десетки еднополови бракове и милиони икономически имигранти от Африка и Близкия изток! С джендърията се занимават не тези “превратаджии”, а Алтернатива за Германия!
  • 7 Перо

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "сьзав":

    Според джендърията,военния преврат в Украйна и установяването на ционистки режим,има изявени “евроатлантически” ценности,а в Германия “преврата”, цели да се оглави правителство от аристократ, без обратни наклонности,без наркозависимост и без извършване на геноцид! Това е неприемливо за третополовите! Освен това сегашното правителство в Германия иска промяна на генофона и да направят германките мургави,а аристократите не са съгласни и искат ограничения за чаветата да влизат в страната!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Генчо

    4 0 Отговор
    Ми това е резултата от либералната политика на европа. И защо да са терористична група??? Крайно десните ще стават повече и повече докато не вземат власта.

    Коментиран от #11

  • 10 1984

    3 0 Отговор
    Е как предполагам опит за преврат бе? Нали 25 бюргери с арбалети и мечове почти превзеха Бундестага и цяла Германия?
    Сега сериозно! За мен това е активно мероприятие на германското правителство с цел сплашване на недоволните 2/3 от населението.
  • 11 Геша

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Генчо":

    С определението си КРАЙНО десни и ти влизаш в тренда на джендърия та, която също ги нарича така.Това са дясноконсервативни движения с национален уклон, защитаващи традиционните ценности,религията и морала.И си прав че ще спечелят накрая.
  • 12 Урюрвкос

    2 1 Отговор
    Лавров да опече курабийки и да заминава веднага
Новини по държави: