Last news in Fakti

13 Декември, 2022 09:57 927 1

Южна Корея е готова да отговори на ядрен опит в КНДР

  • южна корея-
  • отговор-
  • кндр-
  • ядрен-
  • опит

Това заяви министър-председателят на страната Хан Док-су

 Южна Корея е готова да отговори на ядрен опит в КНДР - 1
Източник: БГНЕС

Властите на Република Корея са подготвили план за действие в случай на ядрени опити в КНДР. Това заяви министър-председателят на страната Хан Док-су в интервю за британския телевизионен канал Sky News.

"Непрекъснато се подготвяме за подобно крайно нежелано събитие. В момента не можем да кажем какъв ще бъде отговорът. Но ще разгледаме определени възможности за продължително ограничаване, без да изключваме никакви варианти", каза премиерът. Той добави, че според оценката на Сеул КНДР е готова да проведе ядрен опит, но "е трудно да се каже кога ще стане това". От май официални лица от Република Корея и САЩ говорят за възможността за провеждане на ядрени опити в КНДР.

Хан Док-су изрази несъгласие с оценката, че настоящата администрация на Южна Корея е зачеркнала постиженията на предишното правителство в диалога с Пхенян. "Можете да наречете укрепването на нашето сдържане твърда линия, но това е естествен курс за една страна да повиши нивото си на самодостатъчност в отбраната. Ние ще постигнем мир при нашите собствени условия, а не при тези на Северна Корея“, заключи той.

Хан Док-су също смята, че първата публична поява на дъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да има "определена цел", тъй като изстрелването на междуконтинентална ракета е "важно събитие за Пхенян".

Освен това министър-председателят отговори на редица въпроси за регионалните проблеми. "Република Корея, заедно с международната общност, биха искали Китай да се придържа повече към основания на правила световен ред и универсални ценности“, каза Хан Док-су. Според него отслабването на противоепидемичните мерки в Китай трябваше да се случи по-рано, тъй като ограниченията са се отразили негативно на южнокорейската икономика, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    1 1 Отговор
    СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ! ИЗГОНЕТЕ ДОБИТЪКА И ВСИЧКИ СЕ ПРЕГЪРНЕТЕ
Новини по държави: