Last news in Fakti

14 Декември, 2022 22:45 1 026 2

Опустошителни наводнения в Конго доведоха до смъртта на 50 души

  • конго-
  • наводнение-
  • загинали-
  • свлачища-
  • бури

След като проливни дъждове отприщиха наводнения и предизвикаха свлачища

Опустошителни наводнения в Конго доведоха до смъртта на 50 души - 1
Източник: Shutterstock

Най-малко 50 души бяха убити в конгоанската столица Киншаса, след като проливни дъждове отприщиха наводнения и предизвикаха свлачища.

Къщи бяха затрупани с кал и наводнени с вода, докато жителите се опитваха да разчистят отломките от повредените сгради, съобщи Нова ТВ.

Някога място на рибарски селища на брега на река Конго, Киншаса се превърна в един от най-големите мегаполиси в Африка с население от около 15 милиона души.

Подобно на други градове на континента, лошо регулираната бърза урбанизация направи Киншаса много уязвим от внезапни наводнения след интензивни дъждове, които зачестиха поради изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Изменението на климата. Няма изменения. Който си е сложил кoптoрата на брега на голяма река трябва да си подготви спасителна жилетка, надувна лодка и т.н. въпрос на време е да го залее водата. Това е като да заживееш на дъното на сухото дере и да си мислиш, че все сухо ще бъде
  • 2 плюс минус

    2 0 Отговор
    Горките хора!
    Но те не са "убити".
    Те са загинали.