Last news in Fakti

23 Декември, 2022 08:30 782 3

КНДР ще засили хакерските атаки срещу Южна Корея

  • кндр-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • информация-
  • хакерски атаки

За да открадне информация за модерни технологии в областта на ядрената енергетика и космическите програми

КНДР ще засили хакерските атаки срещу Южна Корея - 1
Източник: Shutterstock

Очаква се през следващата година КНДР да засили кибератаките срещу Република Корея, за да открадне информация за модерни технологии в областта на ядрената енергетика и космическите програми. Това съобщи информационната агенция Yonhap, позовавайки се на Националната разузнавателна служба на Южна Корея (NIS).

"През 2023 г. се очаква Северна Корея да се опита да открадне ключови технологии и да събере дипломатическа информация и информация за сигурността в опит да постигне политическите си цели", заяви разузнавателната агенция.

През следващата година севернокорейските хакерски групи вероятно ще се съсредоточат върху кражбата на южнокорейска технология. Става дума за данни за ядрени електроцентрали, чипове и отбранителна промишленост.

Очаква се през 2023 г. КНДР да извърши и повече киберпрестъпления, свързани с кражба на криптовалута. От 2017 г. насам Пхенян е откраднал криптовалутни активи на стойност 1,5 трилиона вона (1,2 милиарда долара) по целия свят, включително около 800 милиарда вона само през 2022 г.

Освен това ФБР е успяло да конфискува криптовалута на стойност около 30 милиона долара, която е била открадната от хакери, свързани с правителството на Северна Корея, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    2 2 Отговор
    Очаква се, вероятно, засили...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    5 0 Отговор
    КНДР имат хакери, строят подводници и ядрени ракети, обаче според западното простолюдие живеели в праисторията 😄
Новини по държави: