Last news in Fakti

23 Декември, 2022 09:23 7 731 160

ЕС спря всички кохезионни фондове на Унгария

  • ес-
  • унгария-
  • кохезионни-
  • фондове-
  • условия

Докато не изпълни условията за ЛГБТ правата, бежанците, академичната свобода и съдебната независимост

 ЕС спря всички кохезионни фондове на Унгария - 1
Източник: БГНЕС

Европейската комисия заяви в четвъртък, че ще задържи всичките 22 милиарда евро от кохезионните фондове на ЕС за Унгария, докато нейното правителство не изпълни условията, свързани с независимостта на съдебната власт, академичните свободи, правата на ЛГБТ обществото и системата за убежище, съобщава Reuters.

Институциите на ЕС вече бяха решили на 12 декември да замразят 6,3 милиарда евро от средствата, докато правителството на Виктор Орбан не изпълни още по-строг набор от 17 условия, също свързани със съдебната система и справянето с корупцията на високите етажи.

22-те милиарда евро е сумата от кохезионните фондове на ЕС, които Унгария трябва да получи от дългосрочния бюджет на ЕС между 2021 г. и 2027 г. Те са трансфери от ЕС, предназначени да изравнят стандарта на живот между най-богатите и най-бедните членове на 27-те страни от ЕС, изплащани главно като възстановяване на средства, изразходвани за договорени цели от отделни правителства.

22-те милиарда евро за Унгария са предназначени за програми, включително образование за деца в неравностойно положение, модернизиране на железопътния транспорт, достъп до широколентов достъп и помощ за региони, засегнати от затварянето на въглищни централи.

Решението за задържане на пълната сума за Унгария беше взето, след като в четвъртък Комисията и Будапеща подписаха така нареченото споразумение за партньорство, което подробно описва как трябва да се изразходват парите от бюджета на ЕС, както и 11 оперативни програми по политиката на сближаване.

"Европейската комисия счита, че хоризонталното разрешаващо условие на Хартата на основните права все още не е изпълнено. Това означава, че Европейската комисия не може да възстанови разходите. Ще продължим да работим с унгарските власти, за да преодолеем тази ситуация“, каза Елиза Ферейра, европейски комисар по кохезията и реформите.

Унгарският закон срещу ЛГБТКИ+, който ограничава преподаването в училищата по хомосексуалността и транссексуалните въпроси, заедно със "сериозни рискове за академичната свобода и правото на убежище“, означава, че Унгария не спазва Хартата на основните права на ЕС, заявява Комисията, парите не могат да бъдат изплатени, докато Унгария не възстанови съответствието.

Правителството на Унгария е категорично, че законът, ограничаващ образованието по пол и сексуална идентичност, е предназначен да защити децата.

Това, което Унгария ще може да получи без никакви предварителни действия, е 1,5% от средствата под формата на предварително финансиране, както и известна техническа помощ за подготовката на проектите.

Унгария и ЕС отдавна са в противоречие относно върховенството на закона, корупцията, отношението към сексуалните малцинства, образованието и миграционните политики.

В допълнение към кохезионните фондове, ЕС също задържа 5,8 милиарда евро субсидии на Унгария от фонда за възстановяване на ЕС, докато правителството не отговори на опасенията относно независимостта на съдилищата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ти Ганьо

    170 36 Отговор
    ЕС отива към фалит! Леко-полеко ще почне да спира всичко!

    Коментиран от #4, #7, #8, #16

  • 2 Помнещ

    44 151 Отговор
    Ем нищо де, Путлер ще им ги даде. Той нали има, а с Орбанчо са приятелчета. Даже, ако Унгария има нужда, може да й изпрати и военна помощ под формата на бронетехника. Като през 1956та.

    Коментиран от #37

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само напомням

    162 18 Отговор

    До коментар #1 от "Бай ти Ганьо":


    И Моравецки скоро каза, че ЕС си върви към разпад. Но във Факти не го отразиха - яка цензура.








    Коментиран от #52

  • 5 У лево

    162 21 Отговор
    Рекетьори! Браво на Орбан.
  • 6 Госあ

    73 9 Отговор
    Кой от тълпата в ЕП е свързан по някакъв начин с Академията, че да говори ?! Що за нещо е това “Академична свобода” ??? Простолюдието трябва да проумее, ме свободата в Академията се крепи на правилата и научната легитимност. Иначе, за престоя си в Япония научих, че хората трябва да се делят ! Не с лошо, но всеки трябва да си знае мястото.

    Коментиран от #102

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЕвроАтлантически "ценности"

    137 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бай ти Ганьо":


    "Докато не изпълни условията за ЛГБТ правата, бежанците, академичната свобода и съдебната независимост"

    ПРОПАГАНДАТА за педерите винаги им е номер 1 приоритет. Все пак редуцират населението. Имало нужда - по техни думи планетата била пренаселена.


























  • 9 Друга тема

    63 1 Отговор
    Човек за да бъде в политиката, всъщност опит не му трябва!
    Трябват му хора , които да го уредят! :)

    Коментиран от #27

  • 10 ЕС са мръсници

    165 12 Отговор
    Излъгаха Унгария да пусне 18-те милиарда за Украйна и сега пак им спряха парите. Мръсни и долни хора.

    Коментиран от #56

  • 11 АУУУУУ

    16 108 Отговор
    ОРБАН ОТ ДВАТА СТОЛА ИИИИ .......НА ЗЕМЯТА 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #51

  • 12 Левски

    123 19 Отговор
    Страх тресе фа.ша.гите в европейския съюз! Червената армия настъпва от изток! Това е най-големият кошмар за крадците от Брюксел и техните началници във Вашингтон!

    Коментиран от #18, #36

  • 13 Българин

    26 57 Отговор
    Това е абсурд! Да избираш между рашисти и джендъри е ужасяващо за всеки нормален човек! Трябва да има и трети, нормален вариант.

    Коментиран от #25

  • 14 Госあ

    43 4 Отговор
    Простолюдието трябва да проумее, че хората се делят ! Това е основата на селекцията. Без селекция, резултатите са видими. Иначе, живота на всички трябва да бъде над социалния минимум, това е ясно. Но класификацията и социалния минимум са две съвсем различни неща.

    Коментиран от #20, #70

  • 15 Минувач

    120 11 Отговор
    ЕС е долна, лъжлива и корумпирана организация! Нали само преди няколко дена излъгаха Унгария, да не се дърпа и спира милиардите помощ за Украйна, като в замяна на това им обещаха да не замразяват всички 22 милиарда за тях, а само 6.3 милиарда. Сега не си държат на думата и му спират всичко. За какви простотии говорят ЕС, след като се тресат от корупция самите те, за какво говорят и искат, след като никой не разследва Урсула за ваксините, където тя поръча милиарди дози, падаха се по 10 ваксини на всеки човек в ЕС. Защо е такава бройката и защо наду поръчката към Пфайзер за излишни милиарди евро, колко взе от тях? Тръгнали да говорят за ценности, корупция и права.

    Коментиран от #19, #29

  • 16 Супер

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай ти Ганьо":

    По - малко наливане на пари , по - малко инфлация 1
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Онзи

    6 34 Отговор

    До коментар #12 от "Левски":

    Оди да се лекуваш, докато не е станало късно бре?!?
  • 19 Госあ

    9 18 Отговор

    До коментар #15 от "Минувач":

    Простолюдието винаги е корумпирано и лъжливо.

    Коментиран от #71

  • 20 Помнещ

    9 30 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Още ли мечтаеш някой да те хрантути като през комунизЪма? :)))))

    Коментиран от #28

  • 21 Булекзит!

    89 4 Отговор
    Еми унгекзит и брюкселската кочина да се разтурва. Що за наглост е да поставят ултиматуми на страна членка? Кой въобще е повдигал на обществено обсъждане ЛГБТ псевдонауката, че да я натрапват на 500 милиона европейци като задължителна?
    Щом го направиха с Унгария ще го направят и с нас. И няма никакво значение, че нашият Конституционен съд вече се произнесе, че Истанбулският ферман е противоконституционен.
    Вакси, прайдове и директиви - да здравствует новое Брюкселское Колхозническое Политбюро (БКП)!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 зевзек

    8 36 Отговор
    спряха им фондовете, а сега Румъния е на път да ги изпревари по доходи, голяма мъка, те и нас изпревариха, но ние, като че ли, го преживяхме вече, и се примирихме
  • 24 един

    8 78 Отговор
    Песента на путинските тролове "като Орбан втори няма",май са спихна!Вижте Орбан как мислел за народа си,вижте Орбан как бил и с Путин добре/и получавал евтин газ и петрол/ и как се опълчвал на ЕС и т.н.!Предстои да четеме новите опорки на Орбанофиловците!

    Коментиран от #31

  • 25 ....

    8 36 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Ето това не си разбрал: ако е стигнало да "избираш" рашисти, значи вече нямаш избор. За другото - можеш да се самоопределиш и да си живееш живота. Но на рашистите все "другите" им пречат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Друга тема

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Друга тема":

    Човек който е гаден и жалък, така е защото животът му не е уреден в позитивна посока!
  • 28 Госあ

    21 1 Отговор

    До коментар #20 от "Помнещ":

    Не разчитам на социалния минимум, но съм напълно убеден, че той трябва да съществува. В случая, обаче, наблягам на селекцията и класификацията на хората. Защото в Европа простолюдието се вмъкна и размножи навсякъде.
  • 29 Бай Котьо

    7 19 Отговор

    До коментар #15 от "Минувач":

    Намини и към Русия, ама там няма да ти хареса.
  • 30 Ти да видиш

    82 2 Отговор
    "Демокрация по ЕСъюзки". А що се отнася до преподаването в училищата по хомосексуалността и транссексуалните въпроси - те не трябва да бъдат ограничени, според мен.
    Те трябва ДА СА ЗАБРАНЕНИ!!!
    Мъж - баща, жена - майка и дете. Това е! Кой както иска да си се чувства и да се държи, но ОБЩЕСТВОТО има право да не ни го натякват отвсякъде това ЛГБТ+, -" и каквито и да са други извращения.
    БЛАГОДАРЯ! Моите деца ще учат и ще бъдат възпитавани в това, че Мъжът е мъж и баща, Жената е жена и майка, а детето е дете - чисто и неопетнено.

    Коментиран от #76, #103, #120

  • 31 Два

    42 2 Отговор

    До коментар #24 от "един":

    Ти си от засегнатата страна там н Унгария нали?За това злорадстваш.Вашата гей общност е много злорада.
  • 32 Капитолия

    6 53 Отговор
    Орбан си помисли, че може да шантажира големите от Европа и в същото време да получава кинти от Пътлер, за да го подпира пред ЕС. Сега да се присъедини към изтока и да яде попарата, която си е надробил.
  • 33 Сарс

    61 2 Отговор
    И какво излиза сега? За да си добре трябва да си гей или лесбийка. Нормалните хора не са включени в евроатлантическите ценности. В древни времена са се клатили майка със син, баща с дъщеря, брат и сестра само за да не се омеси кръвната линия на богоизбраните. Затова са се раждали недъгави изроди с много генетични аномалии но пък били деца на боговете. Тези в брюксел към това се стремят, да ограничат нормалните и да дадат права, свободи и благоденствие на една част от обществото за което е научно доказано че подобно поведение се дължи на психични отклонения предизвикани от травми в детството
  • 34 Край

    59 3 Отговор
    Излиза, че ако масово обърнем резбите Брюксел ще ни затрупа с евраци. Всички ще караме мерцедеси и бмв, ще ядем сарми от брюкселско зеле и баница със синьо сирене. Братя българи благоденствието е пред нас - само трябва да го срещнем на левия тротоар.
  • 35 Някой

    61 2 Отговор
    Да, ЕС е един много демократичен съюз. Несъгласните просто се смачкват! Така е при демокрацията - всеки има право на глас, но несъгласните с властта се смачкват!
    И то за правата на ЛГБТ! А правата на нормалните? Те не са важни! Важно е извратеняците да имат яко права, да се насажда тази сбъркана идеология и на децата в детската градина. Иначе, семейният модел на Европа няма да може да бъде съсипан.
    Все по-нормално ми изглежда положението в държави като Русия и Китай, в сравнение с ЕС и САЩ!
  • 36 генчо

    6 43 Отговор

    До коментар #12 от "Левски":

    те не могат да минат Днепър послдните 8 месеца ве тролееее, кво ше прати путин срещу полша и германия -кашиците дето бягат пред счупените танкове ли хахахахааааа
  • 37 Някой

    45 3 Отговор

    До коментар #2 от "Помнещ":

    Като си помнещ, помниш ли (написано е в статията) защо спират парите на ЕС? За правата на ЛГБТ извратеняците.
    Тук не знам как уся да намесиш отново Путин. Явно за някои хора той е виновен и за изчезването на динозаврите...

    Коментиран от #155

  • 38 психичен проблем

    29 1 Отговор
    ЕС администрацията е склонна към самоубийства .
  • 39 Токсик

    52 5 Отговор
    Ето това е реалността на фашисткия европейски съюз - или ни играеш по свирката и скачаш по команда като кученце или ще те накараме да страдаш. Представете си какво ще се случи в България ако приемем еврото. Тези същите фашисти ще почнат да се разпореждат дори и с личния ни живот в къщи! Липсата на суверенитет води до страх и подчинение. Парадоксалното е, че всяка година им плащаме по милиард и половина членски внос, за да ни командват. Трябва незабавно да излезем и от ЕС и от НАТО, тези не се търпят вече!

    Коментиран от #41, #48, #49

  • 40 генчо

    4 29 Отговор
    ес ще се справи и без унгария ама унгария освен евтин газ друго няма да получи от путин
  • 41 гебчо

    4 29 Отговор

    До коментар #39 от "Токсик":

    като си се хванал на хорото играеш, унгария не иска да спазва правилата на ес прав им път

    Коментиран от #47

  • 42 даааа

    24 3 Отговор
    ЕС спря всички кохезионни фондове на Унгария,и се чу едно звучно ПРЪЪЪЪЪЦ!Унгария има ИКОНОМИКА и това няма да я затрудни кой знае колко.

    Коментиран от #44

  • 43 ТръмпЛин

    11 0 Отговор
    Чупка от хорото! Путин им е приготвил и постлал.
  • 44 Мда

    4 14 Отговор

    До коментар #42 от "даааа":

    Толкова си зомбиран, че даже не четеш какво казват самите унгарци, включително Орбан за парите от ЕС (че им трябват и то много).
  • 45 генчо

    3 19 Отговор
    до тия промитите дето си мислят че червената армия е фактор или е била, червената армия влиза на контра през вече опустушената полша няма никой да им пречи освен това от запад съюзниците натискат вермахта и също помагат с въздушни помощи и технологй на ссср, по същия пример както сега помагат на украйна та успехите на тая ти там кармазъ армия са повече легеди и пропагана колко велики били трънци и агресора вече не е вермахта нали се сещате
  • 46 И КИЕВ Е РУСКИ

    12 1 Отговор
    еК Мър.и
  • 47 Сарс

    37 2 Отговор

    До коментар #41 от "гебчо":

    Мен никой не ме е питал дали искам на това хоро. Теб питаха ли те като казваш че щом си се хванал на хорото ще го играеш? Утре ако от Брюксел решат че ако не си обратен и няма да получаваш пари за положения от теб труд ще се надупиш ли?

    Коментиран от #74, #81

  • 48 Проктолог

    6 33 Отговор

    До коментар #39 от "Токсик":

    Интересна работа са руските зомбита - явно според тях ЕС означава всеки да прави каквото си иска, а е ТОЧНО ОБРАТНОТО - ЕС е съюз в който всички влезли в него се съгласяват да спазват правилата и който не го прави - следва наказание. Всички искаме да живеем с ясни правила, а не по закона на джунглата. Освен русофила - той иска .... абе и той не знае какво иска: един път си иска диктатора, който да му казва ТОЧНО какво да прави, в следващия момент иска да няма кой да му казва "какво да прави". Не е лесно да си русофил. Шизито е на макс.

    Коментиран от #54, #55

  • 49 ТръмпЛин

    2 17 Отговор

    До коментар #39 от "Токсик":

    Много добре помним тези събития от преди 1989 ноември! Унгария ги помни дори обляни с кръв! Веригата е толкоз здрава, колкото най слабото И звено! Намираш го и го отстраняваш!
  • 50 123456

    27 3 Отговор
    Orbane , отвори очите на останалите заспали овце в този Ерогеиски съюз и вдигайте едно въстание и баста !

    Коментиран от #60

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 еми

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "Само напомням":

    ЕС си свърши работата за която беше съзаден, вече не е нужен на господарите и върви към разпад, иначе няма логика в действията на ЕС с тея санкции и лгбт глупости, които са смъртни за ЕС.
  • 53 Скоро Унгария

    22 2 Отговор
    ще напусне коч ината, след това и други, и да се почва публичната бес илка на оядени пар цаливи кукли на конци!
  • 54 ТръмпЛин

    8 30 Отговор

    До коментар #48 от "Проктолог":

    Не е лесно да си русороб, но не е и трудно. Скачаш викаш….получиш си 4000 рубли от Митрофанова и пак започваш. Не се изисква кой знае какви умения.

    Коментиран от #64

  • 55 защо

    31 1 Отговор

    До коментар #48 от "Проктолог":

    ако някой е с различно мнение от на тея с западните ценности се обявява за русороб и тем подобни. Къде отидоха антиваксърите, или вече не е модерно? Ако ние с теб си направим съюз с който се съгласяваме да спазваме правила и ти кажа да се простреляш, ще го направиш ли в името на правилата и съюза.
  • 56 ЕК на ЕС са най-големите крадци и лъжци

    30 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЕС са мръсници":

    Орбан да събаря чифутскатакочина ЕС! HUNexit!!!
  • 57 НЕ УМЕН ПУ.РУ.ФИЛ😕

    1 19 Отговор
    ..демек....това значи че остават на..кухо...А?...
  • 58 Чудо голямо !

    22 2 Отговор
    Вовката и китайците ще му дадат повече.ЕС е кочина.
  • 59 малоумно чиновничество по еталон

    26 2 Отговор
    Време е да пресушим блатото и поповите лъжички да гълтат въздух. ЕС Е ДИСКРЕДИТИРАН АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ ПЪТ ДА СТАНЕ И ПРОВАЛЕН .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 демо-демокрация

    31 3 Отговор
    "Докато не изпълни условията за ЛГБТ правата, бежанците, академичната свобода и съдебната независимост" - Ето това са "висшите" ценности на сегашния ЕС! Принуда и шантаж! Орбан, с теб сме!
  • 62 Християнин

    39 3 Отговор
    Орбан дано да не се огъне пред Брюгсело,дано да удържи докрай. Орбан е голям християнин един от малкото дето останаха в Европа и защитава изконните европейски християнски стойности и се опълчва на новите европейски стойности. Господ е с тебе Орбане, не се огъвай пред тез християнофоби в Брюгсело.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 лесно

    23 1 Отговор

    До коментар #54 от "ТръмпЛин":

    А още по-лесно е да си предан евро-атлантик, либерал, защитник на ЛГБТ! Тогава веднага те забелязват и растеж по ерархията, а и в някоя партия ще те вземат....А Едни фондации ще те "дарят" с грантове, от които да живееш щастливо!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Стоян Александров

    30 2 Отговор
    Демократично наказание за непослушните роби. А сега ако е мъжкар Орбан да каже, че след 1 януари Унгария вече не е член на покварата и американо- еврейската робиня ЕС. То се видя, че е безмислено всичко това. Който вкара еврото като валута се обезмисля като държава, става РОБ.
  • 67 Емил Тротиньо

    30 1 Отговор
    "Докато не изпълни условията за ЛГБТ правата". На първо място! Вече не го крият. Преди се криеше под формата "съдебни реформи" или "върховенството на закона". Вече си го казват директно - няма 68 полови разновидности, няма пари, точка.
  • 68 Това даже не е опит

    26 1 Отговор
    Това си е финансова диктатура!
    Хайде пак напъвайте за Еврото
  • 69 Ицо Хазарта

    24 1 Отговор
    Урсула и ЕК са шепа нещастни фашисти!
  • 70 да попитам

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    кой ще определя кой какъв е и на какви ще ни делят-на чистрокръвни арийци с правилни черепи или на евреи?

    Коментиран от #142

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 лоша прокоба , американска

    14 1 Отговор
    Урсула е акушерката изродила най-много уродливи неща .
  • 73 Търновец

    21 1 Отговор
    Комисията наказва Унгария заради Русия и заради съпротивата срещу Сорос и срещу глобализацията на Европа, тъкмо комисията е една от причините за Брекзит

    Коментиран от #113

  • 74 пешо

    3 6 Отговор

    До коментар #47 от "Сарс":

    Той вече е надупен.
  • 75 Цензура

    20 1 Отговор
    ЕС е гнъсна организация, управляваща с единствена цел - налагане на противоестествени изрoдщини !!! ЕС в тоя си вид трябва да бъде унищожен !!!

    Препоръчвам на Унгария само едно - излизане от ЕС и молба за членство в БРИКС !!!!
  • 76 ТИГЪР

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ти да видиш":

    ЕВАЛА !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пърдящият бик

    25 1 Отговор
    така е в демократичния ЕС - ако не правиш каквото ти кажат, оставаш без пари. Представете си сега Унгария да беше в еврозоната, още по какви начини щяха да я изнудват. Яко а? Натам тичаме с пълна сила

    Коментиран от #86, #101

  • 79 Чета и се чудя...!

    22 1 Отговор
    Тоя ЕС по цензура и силово налагане на удобни политики,се оказа бетер от СССР...!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 гебчо

    0 26 Отговор

    До коментар #47 от "Сарс":

    ти в коя паралена вселена живееш ве точно обратното е брюксел дава свобода да правиш каквото си искаш ако ти искаш да бъдеш ограничаван от нечие правителство то леко на север има идеална дестинация за теб
    аз лично не харесвам тия лгбт или както им викат но ако не ми пречат лично не ме интересуват
  • 82 Тъжно

    14 2 Отговор
    ЕС, взима всички решения под натиска на ЦРУ. Всички чиновници в Евро парламента се държат на каишка от ЦРУ. Всеки от тях е стъпвал на криво и сега каквото му се диктува, това прави.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Говори Брюксел

    14 2 Отговор
    Новото ЦК и Политбюро говори Ще слушкате щото компрадорите ви продадоха барабар с парцалите И искат още малко д.упедавци гьотверени евродупетати
  • 85 хахаха

    7 18 Отговор
    Ай, честито. Унгарците сега ще получават пари от Сибир и чичко Путин

    Коментиран от #99

  • 86 генчо

    2 25 Отговор

    До коментар #78 от "Пърдящият бик":

    демокрация не значи свобода да правиш каквото си искаш!!!! в демокрацията има ясни закони които се следват от всички които са приели тая форма на управление. унгария клони към еднилична диктатура и орбан се опитва да комадва целия ес ем няма как да стане унгарците да дават наклон на тисамена на цяла западна европа

    Коментиран от #92

  • 87 дядото

    18 1 Отговор
    ес казва,че подобни действия били демократични.според мен си е чист диктат и изнудване.хвала на орбан-истински унгарец,полагащ грижи за народа си,за разлика от нашите продажници.
  • 88 бойко

    8 1 Отговор
    дреме му на орбан за тея крадци
  • 89 Подвис

    16 1 Отговор
    Унгария е била империя. Къде сме ние? Първенци по слагачество.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Букайо не Сака

    29 1 Отговор
    "Докато не изпълни условията за ЛГБТ правата" ?!?! Осъзнавате ли за какво става въпрос? Ами ако целият валутен резерв на Унгария беше в ЕЦБ? Или правят каквото им кажат, или... Разбирате ли какво брутално робство е еврозоната? Разбирате ли как презглава тичаме да станем роби? Изобщо разбирате ли нещо от сета около вас?

    Коментиран от #95

  • 92 Пор Чвор

    25 1 Отговор

    До коментар #86 от "генчо":

    демокрация е да не правиш каквото не искаш, моето момче. В случая унгарците съвсем ясно са заявили, че не желаят ЛБГТ да тровят децата им. Какво не разбра?

    Коментиран от #94

  • 93 Е вр о зе лет о каза

    18 1 Отговор
    Ако не слушкате, няма да папкате.
    При таквиз приятели врагове не ти трябват.
  • 94 генчо

    2 10 Отговор

    До коментар #92 от "Пор Чвор":

    ти кво не разбра че по този начин унгария ограничава свободата на тая група хора. тва е има други начини да се заобиколи тоя въпрос
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 торбан

    4 0 Отговор
    йок корбан!
  • 98 Поведение на император

    14 1 Отговор
    Честита западна диктатура! (пардон! -демокрация)
  • 99 генчо

    1 14 Отговор

    До коментар #85 от "хахаха":

    знаеш ли какво става с предателите? и от двете места ги тъпчат/. щом орбан би предал ес той вече е предател и колкото и да се кълне във вярност да госодаря си в кремъл той си остава предател

    Коментиран от #135

  • 100 Вън от Европейски Райх

    17 1 Отговор
    ЕС спря всички кохезионни фондове на Унгария , докато не изпълни условията за ЛГБТ ???!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??????!?!?!??!?!?!?!?!!?!??!?!?!

    това и нас чака
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Гей

    2 10 Отговор

    До коментар #30 от "Ти да видиш":

    Аз нямам ли право на деца? Ти с какво си повече от мен?

    Коментиран от #107, #108, #125, #136

  • 104 Благодарности

    16 3 Отговор

    До коментар #96 от "генчо":

    Ако това е съвременното общество на тотален диктат, мерси! При соца поне не ходехме голи и боси заради имперското поведение на Източния блок. И въпреки всички дивотии на социализма, виждаме колко по дивашка е диктатурата на капитализма, на гърба си. Макар и не по наша воля. Но поробването никога не става доброволно. Освен в нашия случай.
  • 105 Комунисти и фашисти пеят в хор

    2 11 Отговор
    Пионката на неокомуниста Дьорд Сорос ,отрочето на висши кадри на унгарската компартия разсипа Унгария ,младите масово бягат на запад
  • 106 Джони Чеп

    17 0 Отговор
    поне ЕС вече не се крие, че е един съюз на извращения и содомии. Който не харесва извращения и содомии, не е истински европеец и няма пари за него. Якооооо

    Коментиран от #110

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Про фан

    10 0 Отговор

    До коментар #103 от "Гей":

    трай бе пен дел
  • 109 Севън Гейс

    15 1 Отговор
    Утре влизаме в еврозоната. Докато не гарантираме правата на зоофилите, ЕЦБ ни спира достъпа до нашите пари, които удобно сме и превели за съхранение. Якооооооооо
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ЕС към Орбан

    3 6 Отговор
    Спрях ли ти тока, бях ли жестoка, точките обрах ли ти и очите ти събрах ли? Спрях ли ти тока, знай че още мога, всичко в теб наопаки да завъртя.
  • 112 Дон Курлеоне

    8 6 Отговор
    ЕС = CCCP + много, много извращения и корупция
  • 113 генчо

    4 3 Отговор

    До коментар #73 от "Търновец":

    основната най важна причина за брекзид е че франция и германия не дадоха на лондон да си налага мнението и те се врътнаха обидени, пълен смях

    Коментиран от #114

  • 114 Нина Търнър

    6 0 Отговор

    До коментар #113 от "генчо":

    оао, това по шоуто на Рачков ли го чу, олиг?

    Коментиран от #116

  • 115 Мастър ъф Пъпец

    12 3 Отговор
    казах ви, че ЕС е просто една хомо дружинка с централна банка
  • 116 генчо

    4 1 Отговор

    До коментар #114 от "Нина Търнър":

    карбовси ми го каза по отечествен фронт
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Да ви го......

    12 2 Отговор
    А правата на нормалните каде са??????
  • 119 Некой си

    12 4 Отговор
    Нашите панелни анализатори се държат все едно лично те наказват Орбан.
    Малко данни от Световната банка:
    БВП на Унгария - 180 милиарда долара.
    БВП на глава от населението за Унгария - 18 700 долара.
    БВП на България - 80 милиарда долара.
    БВП на глава от населението за България - 11 600 долара.
    Чужди инвестиции в Унгария за последните 5 години, без еврофондовете - над 16 милиарда долара.
    Чужди инвестиции в България за последните 5 години, без еврофондовете - под 1.2 милиарда долара.
    Драги сънародници, вижте си собствената кочинка и тогава оправяйте свинефермите по света!
  • 120 кокорчо

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ти да видиш":

    АКО ИЗЛЕЗНЕ ЗАКОН НА ГЕЙОВЕТЕ ДАИ СЕ РЕЖАТ МАРКУЧЕТЕ -В ПАРЛАМЕНТА ША ОСТАНЕ ЛИ ПОНЕ ЕДИН МАРКУЧ
  • 121 И кво

    11 2 Отговор
    Ако не си смениш пола, няма кинти :)
  • 122 Бррр

    9 3 Отговор
    Това ни чака и нас
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Благой от СОФстрой

    5 13 Отговор
    "Хитрата унгарска сврака с двата крака".... мджарото били европецй само дето това племе довтасали от задкавказието!
  • 125 Кейт балу

    12 1 Отговор

    До коментар #103 от "Гей":

    Ами не е гей! Защо да имаш деца ? За да се чудят кой майка кой баща?
  • 126 Анонимен

    9 1 Отговор
    Спи народа и сънува розови сънища ,после като се събуди се чуди защо го боли г..а и му мокрее между кълките
  • 127 Ачик

    4 0 Отговор
    Кохезионни.....?Колко купешко и изискано!!!
  • 128 Божееееее, това истина ли е?!!!

    11 1 Отговор
    Не ви ща ни жилото, ни меда!!! Сатанинско сборище е това ЕС.
  • 129 Дървен философ

    1 11 Отговор
    :) колко много им е трудно на руските кYрBи да си веят знамената :)
    " Боже , колко мъка има на тоя свят.."
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Да, тежки времена

    3 6 Отговор
    настъпват за кремълските проксита в Европа... Тулупа и каскета дали си дават сметка накъде отиват нещата?
  • 132 пппп

    9 2 Отговор
    Целия ЕК се командва от ротшилд! Какво друго очаквате да се случи?? Целта е да се обезличи белия човек!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Мдааа

    7 2 Отговор
    Браво на Унгария, Браво на Орбан ! Има по важни неща от парите !
  • 135 Курило те зове

    4 0 Отговор

    До коментар #99 от "генчо":

    И покой на душата ти ще въздаде.
  • 136 Нямаш право!!!

    8 2 Отговор

    До коментар #103 от "Гей":

    Защото това е Бого хулно, Бого мерзко и си прокълнат от Бога!!! Ако беше обратното, щяхте да можете да се размножавате по вашия начин. И най - великите цивилизации са се разрушавали в нищото, когато тези извратености станат норма. Такава е и съдбата на "евроатлантическата". Спомни си въпросите на канасювиги Крум към пленените аварски първенци, след като е разбил и унищожил Аварския каганат. Ако си ги учил, де.

    Коментиран от #150

  • 137 Антикомунист

    3 12 Отговор
    Ами наиграха ги накрая, орбан, популист и приятел на путин си намери майстора. Не може само да лапаш без да се съобразяваш. Интересни са ми тези сега ,които му ръкопляскаха..

    Коментиран от #138, #140

  • 138 Пешо

    12 3 Отговор

    До коментар #137 от "Антикомунист":

    Дали ще успееш да сглобиш пъзела? Само от няколо реда да правиш заключение, не е правилно.
    А за България какви са им мотивите да не ни дават нашите пари ( това вноски правени към ЕС) това са моите и твоите и на всички българи- парите събрани и изпратени към ЕС). Измислени мотиви за да не ни пускат в Шенген вече 11 години. Всичко което имахме е тяхно ( Енергетика, Вода, Промишленост) цялата икономика в България е западна. С какво българско си горд?
    Нещо да ти дава ЕС .... ? Само ти взима и те лъже че ти дава и ти вярваш
    Защитаваш враговете си! Много умно от твоя страна!


    Не се хващай като удавник за сламка - четейки 2 реда
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "да попитам":

    Изключително просто е - на можещи и не можещи и почтени и непочтени. Как да ти кажа да ме разбереш, като у футбола ве !
  • 143 ЦЕПИ ЛИ СЕ ОТ КОЛЕКТИВА

    3 6 Отговор
    Колектива му го нацепва
  • 144 младен иванов

    8 3 Отговор
    Ето го новия тоталитаризъм на Западна Европа.А един наивник пееше преди години,че комунизма си отивал,нищо подобно,добре дошли в еврокомунизма и бърлогата му в Брюксел.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ХетероБългарин

    8 3 Отговор
    ВижтеЕвроПедалите какво правят с Унгария!!!
    Мислите ли и че на нас ще ни се размине ако им сеПодложим и им приемемСкапанотоЕвро???
    Затова Унгария, а после и България вън от лгбтЕвроХомоДружинката!!!
  • 147 Пак те.

    6 3 Отговор
    Този евросъюз не ни трябва. Да се съберат евроджендъри те и какъв искат да си го правят. Християнска България няма нужда друг да и определя ценностите. Те просто ни използват за територия срещу Русия, за пазар на боклуците си и да изтеглят младежта ни. Да напусне този съюз на извратеняци.

    Коментиран от #152

  • 148 Българин

    2 7 Отговор
    Браво на ЕС на такива комунисти путлеристи не се полага нищо вън от ЕС
  • 149 орбан с топки

    7 1 Отговор
    не като нашите надупеняци.Унгария напред и никога на колене пред никого!
  • 150 хихихи

    1 2 Отговор

    До коментар #136 от "Нямаш право!!!":

    По твоята логика русия също върви към разрушение, защото и в русия също има извратености които са станали норма, неща които Бог мрази!
    руснаците декриминализират втори в Европа зо.офилията още през ранната 1903 година.
    През 1922 година руснаците втори в Европа декриминализират също и ин.цеста за радост на руските едиповци, хихихи.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 хихихи

    1 2 Отговор

    До коментар #147 от "Пак те.":

    Първо научи български, после драскай руски глупости в български сайтове!!!
  • 153 Не вярваме на руски лъжи

    1 6 Отговор
    Руските подлоги умишлено демонизират ЛГБТ, с цел да излезе че ЕС е нещо лошо!!! С това Путин цели да разруши ЕС, за да направи от европейските държави руски губернии. Не се хващайте на въдицата на руските пропагандни лъжи! Нищо хубаво не ви чака от русия. Путин ще ви направи крепости!

    Коментиран от #159

  • 154 хихихи

    2 3 Отговор

    До коментар #145 от "Айде сбогомЗельо":

    Ами защо тогава не сте в Киев? Какво чакате? Да се родят други украинци ли?! хихихи!!!
  • 155 Пак съм аз

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    Не знам дали путиНъ е виновен за изчезването на динозаврите, но цял свят знае, че КРЪВОЛОКЪТ ПУТЛЕР е виновен за отнемането на човешки животи - дори на деца и възрастни хора !
  • 156 ТИ ЛИ, б-е-е-е, ДОСТАВЯШ бЕлото ?

    0 1 Отговор

    До коментар #145 от "Айде сбогомЗельо":

    Първо се научи на български, та тогава пиши за какво иде реч ! Т.е. за бели петна ли става въпрос, за нещо БЯЛО ли, ... а ?!?
  • 157 Тон

    1 0 Отговор
    Това е пирамида, спре ли да расте ще се разпадне, виждали сме го вече. Малките за храна на колегите!
  • 158 Факт

    1 0 Отговор
    Ама с ЛГБТ-то започват най-напред,там ги стяга чепика.
  • 159 Бъзиктар

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "Не вярваме на руски лъжи":

    Успокой се,че ще си изтървеш часа за педикюр и епилация.
  • 160 Чичо

    1 0 Отговор
    До там я докараха лесбийки,гейове, би - транс и всякакви извратеняци да ни управляват. Свободата за обществото може да бъде насочена много по-градивно, но не , на някои "не корумпирани" страни им е по-лесно на ни тласкат към откачени "стандарти" за възприемани на себеподобните. А маджарите ги наказват за отклоняването им от "колективния"курс и отказа им да поддържат санкциите за руския петрол и газ. Оказаха се по-далновидни от нас, които вместо да използваме собствените си глави и възможности ифолизитаме западния модел и "се кефим" на постиженията на европейците вместо да си направим сами живота по-приятно. На руснаците им трябваха много години и дълги околосветски пътешествия и разочарования за да разберат, че от родния дом няма нищо по-хубаво, пък бил той и землянка в гората.
Новини по държави: