Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Декември, 2022 10:50 970 16

Япония спира да застрахова кораби, плаващи в руски води

  • япония-
  • навигация в руски води-
  • корабоплаване в руски води

Решението на застрахователите е продиктувано от отказа на презастрахователните компании да поемат рискове, свързани с войната в Украйна

Япония спира да застрахова кораби, плаващи в руски води - 1
Снимка: Shutterstock

Три японски застрахователни компании ще спрат да застраховат кораби за щети във всички руски води поради войната в Украйна, което потенциално ще засегне вноса на енергийни ресурси в Япония, включително втечнен природен газ (ВПГ), съобщи вестник японския вестник "Никей", цитиран от Ройтерс.

Трите застрахователни компании са започнали да уведомяват собствениците на кораби за решението си в петък, съобщи бизнес всекидневникът.

Още новини от Украйна

Решението на застрахователите е продиктувано от отказа на презастрахователните компании да поемат рискове, свързани с войната в Украйна, пише вестникът.

Решението, което важи дори за водите в Далечния изток на Русия, далеч от боевете, може да направи корабоплаването там твърде рисковано за някои компании, се казва в информацията.

Вносът на японски втечнен природен газ от руския проект "Сахалин-2" може да бъде засегнат, пише "Никей". Комплексът на остров Сахалин, който е частично собственост на "Газпром" и японски компании и е жизненоважен за енергийната сигурност на Япония, тъй като представлява 9% от вноса на втечнен природен газ в страната.

Трите японски застрахователни компании вероятно ще започнат преговори с презастрахователните компании след коледните празници за евентуално рестартиране на покритието, пише вестникът.

Почти всички плавателни съдове получават корабна застраховка без допълнително покритие за руски води, което прави района твърде рисков за навигация, пише "Никей".

През февруари лондонският морски застрахователен пазар добави украинските и руските води около Черно и Азовско море към списъка си със зони, считани за високорискови, заради войната в региона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    13 4 Отговор
    Руснаците отрезаха японците от газовото находище,, Сахалин 2 "и сега японците изпитват системен недостиг на енергия.
  • 2 Едно зло само не идва

    8 4 Отговор
    Демек доларите са наши,проблемите са си ваши.Познай кой формулира това и как се разпадна СССР,а преди това световна соц.система
  • 3 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Японските рибари ще ловят единствено цаца, в японски води!

    Коментиран от #5

  • 4 Бацо Гацов

    7 11 Отговор
    Китай затвори пристанищата си за кораби, превозващи товари с руски застраховки. Китай забрани износа на чипове за Русия. Китай забрани транзитирането и превоза на стоки за ЕС през руска територия. Китайе закупил руски петрол, сорт Урал за времето от 05.12 до 17.12 едва 140 000тона( за същия период малка България е купила 800 000тона) ..а догодина по руските канали ще излъчват съвети за домакините как се приготвят супи от уралски камънье...

    Коментиран от #8

  • 5 Да допълня

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    .л..В териториалните си води около Сахалин и Курилите...
  • 6 Гошо

    7 3 Отговор
    Е и като спрат да ги застраховат какво ще постигна освен собствената си изолация в района

    Коментиран от #7

  • 7 Мноо голяма изолация,а

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Няма що.Дали ще оцелее рус?Това е главната тема сега.
  • 8 Госあ

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бацо Гацов":

    Всъщност Китай е увеличил износа на чипове и алуминий за Русия неколкократно, но е намалил този за сащ. Това са фактите.

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Урюрвкос

    5 0 Отговор
    рисковете не са свързани с войната в Украйна, едва ли някой ще потопи японски кораб около Владивосток но американските санкции ще ги ударят така че все едно целия търговски флот е на дъното.
  • 10 Госあ

    4 2 Отговор
    Много трудно е положението на японците. Между сащ, Китай и Русия. Досега лавират успешно, но за всеки случай отделиха едни 300 млрд за армия.

    Коментиран от #11

  • 11 Ще отделят още 300 по 300

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Те кинти имат.И технология имат.Едва ли ще останат,където бяха.А те винаги беха пред Великобритания и ФРГ.За Китай?Мери бруто продукта на глава от населението и виж къде е Япония.На светлинни години пред Китай.
  • 12 Русофоб Антисемит

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Дали правиш разлика между Китай и Тайван? 🤔

    Коментиран от #14

  • 13 Бацо Гацов

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ще ти се..ама нъцки. Фактите и числата съм взел от руски СМИ. Повечето от тези събития станаха след посещението на Медведя в Пекин онзи ден. Така че ..извади пръстите от контакта, че да прогледнеш. ПП...От онзи ден всички китайски банки са се присъединили към санкциите в банковия сектор...Във всички автосалони в Русия, които са над 3000, към 20.12 са останали цифром и словом около 38 000 нови автомобила от всички марки. Вносът е нулев, а търговията с употребявани е почти умрял. Изключая китайските Москвичи, от които събират по 2-3 дневно, останалото е пред умиране.
  • 14 Бацо Гацов

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русофоб Антисемит":

    Ами сигурно..товаса данни, които съм взел от руски СМИ. Знам много добре кое е Китай и кое- Тайван Това го кажи на рушняците, които провокативно не отделят Тайван от Китай. Всъщност..руските процесори Елбрус и Байкал наистина се произвеждат в континентален Китай..то и за това са в рекордите ..както знаеш всичко руско е най-голямото в света..Както и руската флаш памет, с размер на кърджалийска цинкова кофа и обем на паметта от 50МБ. Но пък издържа на удар от височина до 1 (един) метър..

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бацо Гацов":

    Тайван - со кротце, со благо, со малко кютек. Иначе, износа на чипове и алуминий от Китай към Русия е нарастнал около осем пъти. А по БВП на глава от населението Лихтенщайн, Люксембург и Лапландия с работилницата на дядо Коледа са най добре 🤣

    Коментиран от #16

  • 16 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Абе това с Тйван може и да стане ..някогаш. Ама както се развиват нещата, по-напред май ще е Сибир. Ще има изненади, за кого приятни ..за други-не!! Май нещата отиват към Мъй снова аба..ались..Как всегда.
Новини по държави: