Last news in Fakti

24 Декември, 2022 16:15 1 413 14

Двама белгийски военни с боеприпаси били задържани близо до централата на Европейската комисия

  • белгия-
  • европейската комисия -
  • задържани-
  • военни

"Двамата души бяха задържани, изслушани от полицейските служби и след това бяха освободени"

Двама белгийски военни с боеприпаси били задържани близо до централата на Европейската комисия  - 1
Снимка: Shutterstock

Двама белгийски военнослужещи от ВВС са били арестувани в сърцето на европейския квартал на Брюксел за притежание на боеприпаси при сюрреалистичен инцидент, който до голяма степен е останал незабелязан миналата събота, съобщи говорител на прокуратурата в Брюксел, предаде „Политико“.

Свидетели от мястото на събитието разказаха, че арестите са извършени в непосредствена близост до седалището на Европейската комисия, на улица "Архимед", в апартамент, намиращ се в близост до кафене "Берлемон", любимо място на служители от европейските институции.

"Двамата души бяха задържани, изслушани от полицейските служби и след това бяха освободени", заяви говорителят, потвърждавайки съобщения от белгийските медии.

Говорителят не беше "в състояние да потвърди произхода на посочените боеприпаси" и заяви, че "разследването (продължава)", за да се установи откъде са дошли куршумите.

Според фламандския всекидневник „Нювсблад“ жители са видели двамата мъже да стрелят с огнестрелно оръжие от отворен прозорец и са се обадили в полицията. Оказало се, че оръжията са въздушни пистолети, установила полицията. Но при претърсването полицията открила над 200 боеприпаса, "предназначени за автомати, използвани от белгийските войски", съобщава „Нювсблад“.

В изявление за „Политико“ белгийската министърка на отбраната Людивин Дедондер заяви, че няма да прави "конкретни изявления" по случая, тъй като в момента той се разследва както от нейното министерство, така и от съдебните служби.

През последните години белгийските военни неведнъж са били подлагани на сериозни критики заради неправомерни действия на някои техни членове или техни връзки с крайно десни групи, посочва „Политико“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    15 0 Отговор
    Масово на европейците им писна от глупостите и откритото предателство на евро политиците-все нанякъде ще избие това недоволство....
  • 2 "Изслушани и освободени"?

    17 1 Отговор
    Добре де,що ни го съобщавате? Пишете по колко грама нюха дневно Зеления потник,това поне е интересно за човечеството!
  • 3 Революционер 🇧🇬

    14 0 Отговор
    Почна се, народите вече не издържат на репресиите от Брюксел
  • 4 жерар

    8 0 Отговор
    Аман от евтини провокации и измишльотини на управляващите!
  • 5 БеГемот

    9 0 Отговор
    Почна са!
  • 6 танкист

    14 0 Отговор
    КАКВО ОЗНАЧАВА:сюрреалистичен инцидент, който до голяма степен е останал незабелязан ????????? ИНЦИДЕНТА под микроскоп ли са го гледали? "откъде са дошли куршумите"ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ ПАТРОНИТЕ? КУРШУМЪТ СЕ ОТДЕЛЯ ОТ ГИЛЗАТА САМО ПРИ ИЗСТРЕЛ.

    Коментиран от #8

  • 7 влък

    8 0 Отговор
    Щом оръжията са въздушни пистолети, това означава,че военните хора са стреляли със съчми и при стрелбата не се чува звук.
  • 8 Сюрреализъм

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "танкист":

    И така - двама военни почват да пуцат за кеф през отворен прозорец посред бял ден. Бдителни граждани викат полиция. Впоследствие се оказва, че било с въздушни пистолети, та всички се успокоили - случва се сега, какво пък толкоз. Да де, ама намерили 200 боеприпаса /тук си представяме сакове, куфари, кашони, сандъци пълни със снаряди, мини, гранати... абе нещо по-така/ за... автомат. Демек патрони. И ги питали полицаите "Бе що са ви тия патрони, като нямате автомати?" пък онези им отговорили "Ами бяха на промоция миналия черен Петък, та си купихме по кутия на калпак." С което всичко приключило.
  • 9 ще правят

    9 0 Отговор
    тройка с фонмайнова ....
  • 10 брее

    5 0 Отговор
    В това Брюкселско село ,какви работи ставали....I Апаш до апаш от сой ! Машаала...Празно нямат...

    Коментиран от #12

  • 11 хихихихихи

    6 0 Отговор
    Башаров и Петров в белгийски военни униформи!
  • 12 точно казват

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "брее":

    Това не е наше,не е Ваше?!,а Тяхно....
  • 13 Вирус

    3 0 Отговор
    Хахаха ахмедке пак тъпи драсканици вие сте под дъното
  • 14 Куршуми..?

    3 0 Отговор
    Сигурно са ходили да им леят куршум :)
Новини по държави: