Last news in Fakti

24 Декември, 2022 17:55 1 048 5

Талибаните забраниха на жените да работят в неправителствени организации

  • жени-
  • афганистан-
  • талибани-
  • нпо

Талибаните използваха водно оръдие, за да разпръснат група жени, протестиращи в град Херат срещу забраната студентките в Афганистан да посещават университет

Талибаните забраниха на жените да работят в неправителствени организации - 1
Снимка: БГНЕС

Забраниха на жените в Афганистан да работят за национални и международни неправителствени организации. Това заяви, говорителят на министерството на икономиката Абдел Рахман Хабиб, цитиран от БиБиСи.

Той каза, че е изпратено писмо до неправителствените организации, налагащо забрана до второ нареждане. По думите му причината е, че жените не спазват законите на шариата по отношение на носенето на хиджаб.

В същия ден талибаните използваха водно оръдие, за да разпръснат група жени, протестиращи в град Херат срещу забраната студентките в Афганистан да посещават университет. Демонстрантите настояваха, че образованието е тяхно право.

Забраната на талибаните студентките да посещават висшите училища предизвика широк международен отзвук.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миньор-талибан

    10 1 Отговор
    Като им се "работи",да слезнат при нас в забоите..
  • 2 Щсдд

    2 7 Отговор
    Направо да ги убиват като се раждат.
  • 3 Соваж бейби

    7 8 Отговор
    А А А тези са уникално "вменяеми"защо не затворят всички жени в една пещера и само за разплод да ги държат ?По улиците и по къщите мъжко царство че да са доволни !Как е възможно жената да не учи,да не работи,....как ще възпита деца и вообще как съществат тези жени ?
  • 4 Рошко

    7 2 Отговор
    На мен тва ми хареса, все едно разбирайте да не работят в отворено общество сорос как ли го е наименувал там
  • 5 ЕВРОТАЛИБАНСКИЯ СЪЮЗ НАПРЕДВА .

    1 0 Отговор
    КОГА ЕВРОТАЛИБАНИТЕ ОТ ЕС ЩЕ СЕ КООПЕРИРАТ С ТАЛИБАНИТЕ ОТ АФГАНИСТАН , НАДЯВАМ СЕ СКОРО???В ПО-КЪСЕН ЕТАП КЪМ ТОЗИ СЪЮЗ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ И ПИРАТСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ ,ТАКА ЩЕ СЕ ОФОРМИ ЕДИН ИДЕАЛЕН СЪЮЗ В КОЙТО ВЗИМНО ЩЕ СИ ОФОРМЯТ ЦЕЛИТЕ.
Новини по държави: