Депутатите от Държавната дума разработват законопроект за премахване на преференциите и увеличаване на данъчната ставка за руснаци, напуснали страната, включително след началото на специална военна операция. Това съобщи председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Има хора, които смятат, че е необходимо да се дадат преференции и облекчения на напусналите страната ни, за да се върнат обратно. Това е погрешно. Правилно е да се отменят преференциите за напусналите Руската федерация и да се въведе повишена данъчна ставка за тях. Работим по съответните промени в законодателството, написа Володин в своя канал в Telegram.

Още новини от Украйна

По думите на председателя на Думата, напусналите руснаци трябва да разберат, че по-голямата част от руското общество не подкрепя постъпката им. Те смятат, че са предали страната си, роднини и приятели. До днес напусналите не само работят дистанционно в руски компании, но и се ползват от всички предимства, които им дава в съответствие със законодателството на нашата страна, поясни Володин.