26 Декември, 2022 17:00 1 550 10

Броят на военнослужещите в специалните части на сръбските въоръжени сили ще се утрои през 2023 година

  • сърбия-
  • отбрана-
  • военнослужещи-
  • специални-
  • части

Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви

Броят на военнослужещите в специалните части на сръбските въоръжени сили ще се утрои през 2023 година - 1
Снимка: Фейсбук

Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че броят на военнослужещите в специалните части на сръбските въоръжени сили ще бъде увеличен от 1500 до 5000 през 2023 г., предадоха сръбските медии.

Искам да информирам сръбската общественост, а и не само сръбската, че снощи началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили генерал Милан Мойсилович и аз получихме инструкции от президента Александър Вучич (като върховен главнокомандващ на сръбските въоръжени сили) да увеличим броя на военнослужещите в състава на специалните части на сръбските въоръжени сили до края на 2023 г. от 1500 до 5000, съобщи днес Вучевич.

По-рано, министър Вучевич заяви, че членовете на сръбските въоръжени сили са готови на всичко, за да защитят интересите на страната. Той обеща, че политическото ръководство на Сърбия ще направи всичко възможно, за да запази мира и стабилността, а сръбската армия "е най-силното и убедително възпиращо средство за всички, които нямат добри намерения и цели по отношение на страната".

Според министъра на отбраната, ако се наложи сръбската армия "е готова да защити страната и всички нейни граждани", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми да..

    14 17 Отговор
    Србинът си е Србин,не чака като инж.Ганев турският аскер да го варди..
  • 2 Летописец

    15 18 Отговор
    Сигурността на братята сърби е и наша сигурност . Дано отново запада не ги прати отново да ни нападат , както австроунгария ги прати след Съединението !

    Коментиран от #5

  • 3 Евлампи Кътев

    12 18 Отговор
    Сакам през 2023 да видим шиптърите наврени у адриатическото море!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Баце

    12 13 Отговор
    У нас даже за теляци няма желаещи....ама си имаме банани на всяка сергия.
  • 5 Копейкин Костя

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "Летописец":

    Не променяй историята, другарю русофил! Матушката ти насъска сърбите срещу нас, Матушката ти отзова руските офицери от българската армия, Матушката ти не призна Съединението!

    Коментиран от #7

  • 6 Патриот

    21 6 Отговор
    Е,и? Били сме ги и пак ще ги бием сърбите, колкото и Рассия да им помага!!!
  • 7 Въпросче

    6 21 Отговор

    До коментар #5 от "Копейкин Костя":

    Какво си "съединявал" ? Съединявали сме земите , които преди това Русия е освободила за нас , а после натовските ти спонсори са разкъсали на Берлинския конгрес !

    Коментиран от #8

  • 8 Копейкин Костя

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Въпросче":

    Ти да видиш! Кой даде Северна Добруджа на Румъния, другарю? Кой даде Нишко, Пиротско, Кулско и Вранско на Сърбия? Защо Берлинския Конгрес даде Варна на Княжество България въпреки протестите на Рассия? А на всичко отгоре принуди Матушката ти да изтегли окупационните си войски от Княжеството в срок от 3 години, а не да останат безсрочно, както пише в Сан-Стефанския договор! Апропо, защо този договор още е секретен? Крепостните не искат да го разсекретят и да покажат оригинала, що така?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Велика Албания и смърт на сърбите!

    15 2 Отговор
    Е и, тва ще помогне ли на една окаяна държавица, обградена отвсякъде от НАТО?! Колко им помогна през 90-те години...
Новини по държави: