29 Декември, 2022 15:50 2 295 26

Индия тества ракета BrahMos с дълъг обсег

  • brahmos-
  • ракета-
  • тест-
  • индия-
  • опит

Тя може да порази цел на разстояние от 400 километра

Индия тества ракета BrahMos с дълъг обсег - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индийските военновъздушни сили са изпитали успешно ракета с въздушно изстрелване BrahMos с дълъг обсег от изтребител Су-30 MKI, съобщи индийското министерство на отбраната.

„След като индийските ВВС нанесоха високоточен удар по корабна цел от самолет Су-30 MKI в района на Бенгалския залив, ракетата постигна желаната мисия цели“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Министерството отбеляза, че ракетите BrahMos с въздушно изстрелване с дълъг обсег могат да поразяват цели на разстояние от около 400 километра.

Успешната опитна стрелба е извършена със съвместните усилия на военновъздушните сили, индийския флот, Организацията за отбранителни изследвания и развитие, Hindustan Aeronautics Limited и BrahMos Aerospace.

BrahMos Aerospace – индийско-руско съвместно предприятие, произвежда свръхзвукови крилати ракети, които могат да бъдат изстрелвани от подводници, кораби, самолети или наземни платформи. Компанията е основана през 1998 г. и е кръстена на реките Брахмапутра и Москва. Руската страна в съвместното предприятие е представена от НПО „Машиностроение“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    26 5 Отговор
    нещо санкций ще им налагаме ли че правят опити? или само на северна корея ще се правят санкций тука ся ще се мълчи а?

    Коментиран от #7, #12, #14

  • 2 Русофил

    7 21 Отговор
    Хубав пластмасов макет са издокарали индийците за пред руснаците.

    Коментиран от #8

  • 3 САЙГОН

    8 4 Отговор
    Бива да я тестват над Арабските м.аймуни да видим дали ще има ефект и при хора

    Коментиран от #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Историк

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    ЗАПОМНИ ВАЖНО !!!
    В Българския език няма дума в множествено число завършваща с "Й"
    САНКЦИИ а не "САНКЦИЙ"
    Иначе си абсолютно прав !
    Извинявай,че ти правя забележка,но това с "Й" ми е страшно грозно!

    Коментиран от #20, #23

  • 8 Военен

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Е няма лошо щом според соросоидите с "пластмасов макет" може да нанесат "високоточен удар по корабна цел" индийците нека да е "пластмасов макет" - на вас ви остава само да злобеете от безсилие. То и "Калибрите" и "Кинджалите" бяха само рисувани филмчета ама тези "филмчета" пратиха Украинската енергосистема на кино.

    Коментиран от #11, #26

  • 9 Ром Бакарди

    4 7 Отговор
    Истинскуту име на таз ракета е Брахмапутра! Пунежи ги е марзяло да й викат сас пълното й име, са ришили просто да я назовават brahmos. Следваща им ракета ша са казва Умар Прадеш, щот по така иде имету й.

    Коментиран от #22

  • 10 Антитрол

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русофоб Антисемит":

    Дали Ганди отцепи част от Индия или англичаните в отговор на това че я загубиха като колония - май опорките и пропагандата не вървят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да питам

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Какво е санкциЙ ? Нов елемент от таблицата ли ?!

    Коментиран от #13

  • 13 Тиберий

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "да питам":

    Не,римски император!
  • 14 ГОСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Ти чете ли статията или си пишеш на "ангро". Какви санкции при обхват на полет 400 км. те гонят.
  • 15 Военен

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Лъжеш се "иранските" дронове служат само за примамка на ПВО на Украйна. Е тя е толкова калпава че улучват повече полски трактористи отколкото "ирански" дронове но след тях следват Калибрите а имаше и няколко Кинджала - за последните няма ПВО.

    Та колкото и тази ракета е "индийска" толкова и "иранските" дронове са ирански. И двете са разработени със съдействието на Русия. Та за да спасите опорката че Русия е свършила ракетите сега лансирате другата опорка че ракетите или дроновете не били нейни - прозрачни сте и сте смешни в напъните си да спасявате една лъжа с друга - оплитате се.

    Коментиран от #17, #18, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Търновец

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Военен":

    Има нещо вярно ,- допреди време Русите помагаха за такъв тип ракети, лошото е че ние все повече затъваме и една ограда на границата да върши работа нямаме
  • 18 Русофил

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Военен":

    С Военен да водиш диалог е все едно да говориш с радио.
  • 19 Хрушчов Брежнев

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "САЙГОН":

    В реални бойни условия може да се изпита ракетата и в Украйна! И от украинска страна, и от руска страна!
  • 20 Йо Несбьо

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    То само това да беше и само той да беше! Народът си е масово неграмотен, но няма да тръгне да се учи, я! Ще разправя, че пише от телефона... То и аз пиша от телефона, докато си пия кафето преди автобуса, но съм грамотен.

    Виж, ракетата е интересна. Индия много напредна с евтините космически технологии. Имат доста добра собствена промишленост и може да не са идеални, но се справят.

    Коментиран от #24

  • 21 Йо Несбьо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русофоб Антисемит":

    Не беше Ганди! Ганди участваше в преговорите, но ако не бяха проведени преговори и Източен и Западен Пакистан не се бяха отделили, тази държава щеше да е в перманентна гражданска война.

    За справка можеш да погледнеш филмите за Кашмир, както и излезе преди 2 години филм за пандитите и геноцида над тях от страна на мюсюлманите в Кашмир. Макар и грозен, представено е доста разбираемо.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не прaви зaбележки

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Тaкa е по-зaбaвно. Виж caмо кaк звучи, кaто римcки пълководец - Гaй CaнкциЙ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 До руският слуга

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Военен":

    Каквито и глупости да пишеш,те рано или късно ще започнат война с Китай,Русия продава на ниски цени петрол и газ на Индия и Китай,които се развиват успешно благодарение на Русия,запомни,тя губи пазара на богатите,а те след време ще трябва да спрът производството си в голяма степен,все по често се чува и се прави в Евро съюза да се изтегля производството от Азия,и Южна Африка, ти ходил ли си в Африка,там е такава бедност и неграмотност, как ще купуват Китайски и Индийски стоки, без Европа ,всички тези производители,са обречени на глад войни между тях и мизерия, да произвеждат без да имат,къде да продават,ще има война вежду Индия и Китай.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания