Last news in Fakti

15 Август, 2013 13:34 3 834 2

Дубльорът на Джеймс Бонд загина при скок с парашут

  • джеймс бонд-
  • даниел крейг-
  • марк сътън-
  • скок-
  • парашут-
  • швейцария-
  • загина

42-годишният Марк Сътън откри Олимпиадата в Лондон`12 в костюм на Агент 007

Известният каскадьор Марк Сътън, който дублираше Даниел Крейг в ролята на агента Джеймс Бонд по време на церемонията за откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., загина при инцидент в Швейцария, съобщи Би Би Си.

Заедно с други професионални парашутисти той пристигнал в страната на шоколада и часовниците за участие във фотосесия със специални костюми с криле (т.нар. уингсют). Според първоначалните данни

Сътън скочил от хеликоптер от височина 3300 метра над град Мартини до границата с Франция и, падайки, се ударил в хребета на скала, в резултат на което получил смъртоносни травми и починал на място. Трагедията станала в сряда около 11 часа преди обяд.

Сътън е на 42 години, бивш военен. Епизодът с негово участие беше един от най-ярките на откриването на олимпиадата на 27 юли миналата година. Първоначално на зрителите бе показан клип, в който Крейг в ролята на Агент 007 от филма отива в Бъкингамския дворец и взема самата кралица Елизабет ІІ на борда на хеликоптера, а след това двамата слизат на стадиона, където се открива събитието.

В този момент реалната публика на стадиона видя над главите си истински вертолет, от който скочиха двама каскадьори: Марк Сътън в ролята на Бонд, а Гари Конъри – в ролята на...кралицата. След приземяването им в кралската ложа се появи самата Елизабет ІІ със съпруга си принц Филип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alanko

    0 0 Отговор
    Жалко. Поне до края е правил това, което обича. :(
  • 2 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    Жалко за човека.
Новини по държави: