Last news in Fakti

2 Януари, 2023 12:50 1 736 4

Японците възобновиха новогодишна традиция след 3години прекъсване (СНИМКИ)

  • япония-
  • дворец-
  • нова година-
  • приветствие-
  • кралско семейство

Те отново отидоха при двореца на императора, за да го поздравят с настъпването на Новата година

Японците възобновиха новогодишна традиция след 3години прекъсване (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Жителите на Япония за първи път от 3 години от началото на пандемията успяха да дойдат в Императорския дворец в центъра на Токио, където император Нарухито им пожелава Честита Нова година. Поради разпространението на коронавируса се наложи ограничаване на броя на посетителите, спечелили тази възможност от лотарията.

„Надявам се тази година да бъде мирна и добра за всички вас“, каза той от остъкления балкон, където поздрави събралите се с императрица Масако и дъщеря му, принцеса Айко.

През деня 9600 души ще могат да поздравят императора, който ще влезе в двореца на групи. Ще бъдат организирани общо шест такива поздравления. Желаещите могат да оставят новогодишни поздравления на императора в специална книга, която е поставена пред пункт за проверка.

Нарухито, който се възкачи на трона през 2019 г., лично поздрави японците по случай Нова година само веднъж - през 2020 г. Тогава в двореца дойдоха над 68 000 души. През следващите години те бяха ограничени до специално видео съобщение от императора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катана

    2 0 Отговор
    Сталин е страхувал от Япония да не му отворят втори фронт от изток.
  • 2 Нагъзки

    0 0 Отговор
    Браво на гейшите!
  • 3 Нагъза ки

    1 0 Отговор
    Браво на гейшите!
  • 4 Адам Хилтън

    6 1 Отговор
    Поданиците се кланят на императора, а императора се кланя на Вашингтон откакто 2 ядрени бомби (и това че дадоха амнистия на императорското семейство да не ходи на трибунал) ги направиха първи "приятели".
Новини по държави: