Last news in Fakti

2 Януари, 2023 16:10 2 796 1

Безредици убиха 10 затворници

  • мексико-
  • затворници-
  • затвор-
  • бунт-
  • убити-
  • ранени

Загинали са и четирима надзиратели в мексикански затвор

Безредици убиха 10 затворници - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 31 декември 2022 г. е имало безредици в затвор №3 в град Сиудад Хуарес в щата Чихуахуа в Северно Мексико. 10 надзиратели и четирима затворници са били убити, съобщи вестник El Universal, позовавайки се на ръководителя на общинската администрация Круз Перес.

"Говорят за 10 убити пазачи и четирима затворници, но официалната информация ще бъде публикувана от прокуратурата по-късно", каза Перес. Според информация, която все още не е получила официално потвърждение, повече от 20 осъдени са успели да избягат, те се издирват.

Прокуратурата на района в разпространено изявление потвърди смъртта на 10 надзиратели и съобщи за масово бягство на затворници.

"Към днешна дата следователите са потвърдили смъртта на 14 души, включително 10 служители на сигурността и четирима затворници. Освен това 13 души са ранени, а най-малко 24 затворници са избягали", се казва в документа. Ситуацията в поправителната институция е под контрола на администрацията, властите са започнали изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Все още не е известно коя от престъпните общности, действащи в региона, може да е отговорна за атаката. До момента са арестувани четирима души, а още двама заподозрени са ликвидирани при сблъсък с полицейски служители.

През февруари 2016 г. в затвора Topo Chico в североизточния мексикански щат Нуево Леон станаха свидетели на най-тежките сблъсъци между затворници от десетилетия. По официални данни загиналите са 49 души. През есента на 2019 г. този затвор беше закрит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашингтон

    0 0 Отговор
    Чиуауа е щат а чихуахуа е порода куче
Новини по държави: