Last news in Fakti

3 Януари, 2023 12:49 832 7

Великобритания обявява Революционната гвардия на Иран за терористична организация

  • великобритания-
  • иран-
  • революционна-
  • гвардия-
  • риши сунак

Иранската революционна гвардия миналата седмица арестува седем души, свързани с Великобритания заради антиправителствени протести, които разтърсиха страната след смъртта на Махса Амини

Великобритания обявява Революционната гвардия на Иран за терористична организация - 1
Източник: БГНЕС

Великобритания официално ще обяви Революционната гвардия на Иран, която арестува седем души, свързани с Обединеното кралство заради антиправителствени протести, за терористична група. Това съобщи английския вестник "Telegraph".

Ходът, който ще бъде обявен до седмици, е подкрепен от министъра на сигурността на Великобритания, Том Тугендхат, и вътрешния министър, Суела Брейвърман.

Обявяването на Революционната гвардия на Иран като терористична група би означавало, че ще стане криминално престъпление да принадлежиш към групата, да присъстваш на нейните срещи и да носиш нейното лого публично.

Иранската революционна гвардия миналата седмица арестува седем души, свързани с Великобритания заради антиправителствени протести, които разтърсиха страната след смъртта на Махса Амини, 22-годишна иранка, която беше арестувана за носене на "неподходящо облекло" според строгия ислямски закон на Иран.

Британският премиер, Риши Сунак, призова Иран да спре задържането на лица с двойно гражданство. По думите му тази практиката не трябва да се използва за получаване на "дипломатически лостове", предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    21 3 Отговор
    Иран би трябвало да обяви терористите начело с циганина за държава, избила 500 000 000 милиона население за удоволствие и да призове всеки един човек да се отнася към всеки един англичанин като към терористи и да може спокойно да предаде на сър джон в ада.
  • 2 мириши бунак

    6 2 Отговор
    курами янко пътник си ти
  • 3 Българка

    2 21 Отговор
    Иран, както и РФ са терористични държави, ръководени от диктатори- убийци. Не случайно Иран предоставя на руските варвари дронове, с които да се избива украинското население и унищожават украинските градове
  • 4 САМО ДА ПРИПОМНЯ , ЧЕ АНГЛИЯ Е ИЗБИЛА

    18 1 Отговор
    КАТО КОЛОНИЗАТОР И ТЕРОРИСТ САМО В ИНДИЯ НАД МИЛИАРД /НЯМА ГРЕШКА/ ИНДИЙЦИ . ТОЗИ ПРЕМИЕР ЯВНО Е ЗАБРАВИЛ ТОВА ЗАСЛЕПЕН ОТ МАМОНА !
  • 5 Радио Ереван

    6 1 Отговор
    Слава на революционната гвардия !
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    ...и..руската освободителна ...и тя....в списъка....
  • 7 емо

    4 0 Отговор
    Вие престъпна пиратска англосаксонска сган ! Вие колонизатори --- хитри, подли, високомерни, надмени, отвлякохте милиони роби и ги продавахте по целият свят, милиони умряха по плантациите с потта и кръвта на тези нещастници натрупахте първоначалният си капитал. Вие долни робовладелци и колонизатори само от грабежа на колонията наречена --Индия сте изнесли , ограбили днешна стойност е равна на 45 Трилона долара ( по оценка на Индийският Научно - Иследователcки Институт изготвен по поръчението на Правителството). По големи терористи от Вас няма от убийството на Распутин до Н. Чаушевски Вие стоите зад тези престъпления.
Новини по държави: