Last news in Fakti

3 Януари, 2023 13:45 2 267 2

Потъна плаващ нощен клуб в Белград, има трима арестувани

  • сърбия-
  • белград-
  • нощен-
  • клуб-
  • арестувани-
  • потъна-
  • река

В новогодишната нощ

Потъна плаващ нощен клуб в Белград, има трима арестувани - 1
Снимка: YouTube

Трима души, сред които и един гръцки гражданин, бяха арестувани във връзка с инцидента, който се случи в новогодишната нощ на плаващия нощен клуб "Фристайлър", когато обектът потъна в реката, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Изслушването на задържаните е насрочено за сряда прокуратурата.

Тримата са арестувани по подозрение, че са извършили престъплението "тежко деяние против общата сигурност с умисъл за предизвикване на обща опасност".

Задържаните са заподозрени, че на 31 декември 2022 година са позволили на платформата да се качат по-голям брой хора от капацитета на обекта, който поради това потъва частично и по този начин е застрашена безопасността на голям брой хора. Заподозрените са задържани до 48 часа, предаде БТА.

Плаващият нощен клуб "Фристайлър" започна да потъва през новогодишната нощ, тъй като на него се намираха значително повече хора от предвидения капацитет. От полицията след инцидента съобщиха, че всички гости на обекта са евакуирани. Лекарска помощ потърсиха две жени. Кметът на Белград, Александър Шапич, заяви, че според информациите, с които разполага, причината за потъването на "Фристайлър" е, че на него са се качили два до три пъти повече хора, отколкото е позволено, и че поставените понтони на платформата не са били със същата издръжливост като по-ранните. Той обяви, че ще има по-строг контрол и сурови наказания и че ще се търси наказателна отговорност на виновните.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пияна сръбска

    14 1 Отговор
    свинщина !
  • 2 Алекса нали плуваше добре?

    4 2 Отговор
    Няма страшно ,ще развее байряка и ще спаси племето...
Новини по държави: