Last news in Fakti

3 Януари, 2023 16:14 1 096 5

Инфлацията в Германия се понижи за втори пореден месец

  • германия-
  • инфлация-
  • месец-
  • енергия-
  • база

Благодарение на намесата на правителството за намаляване цените на енергията

Инфлацията в Германия се понижи за втори пореден месец - 1
Източник: Shutterstock

Инфлацията в Германия се понижи за втори пореден месец, благодарение на намесата на правителството за намаляване цените на енергията, става ясно от предварително публикувани данни, цитирани от АФП.

Потребителските цени в най-голямата икономика в Европа се повишиха с 8,6% на годишна база, което е спад спрямо 10% през ноември, съобщи федералната статистическа агенция Destatis.

Анализаторите, анкетирани от Factset, очакваха деветпроцентна инфлация за последния месец на 2022 г., предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    12 5 Отговор
    Икономиките на Германия ,Сащ и запада е игра на цифри .Днес е нагоре утре е на долу .Реалното покритие на долара и еврото обаче къде е ? Европа е куха работа отвсякъде ,нямат нито и освен играта на банките с печатене на евро и играта с химикала както се нарича е една голяма кухина .Европа още утре може да бъде срината- от покровителите си Сащ само за 24 часа .Това ли наричате икономика ?

    Коментиран от #5

  • 2 Русофил

    4 7 Отговор
    В Германия се понижи, в Русия се повиши.
  • 3 Адам Хилтън

    6 2 Отговор
    Правителството що се намесва, тва не е ли "комунизъм"? Нали "невидимата ръка" на пазара щеше да регулира всичко, кво стана? В такъв случай освобождавайте ГДР - те бяха държава по-дълго от Украйна!
  • 4 Рошко

    8 3 Отговор
    Дааааа понижи се, дизел 2 евра олио 3 захар от 1 на 1.50 .много се е понижила. Трай чадо за хубост колко още ще се надува балона
  • 5 ТръмпЛин

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смешници":

    Икономиките на САЩ и ЕС били кухи, но Америка можела да срине икономиката на Европа!?! Аз тъкмо си помислих, че Просия може да съсипе икономиката на Германия. Дай още някой виц да се посмеем.
Новини по държави: