Last news in Fakti

11 Януари, 2023 11:58 945 2

Великобритания: Служителите на Бърза помощ отново стачкуват

  • великобритания-
  • стачки-
  • бърза помощ-
  • служители-
  • парамедици

Шофьорите на линейки, парамедиците и помощен персонал вече стачкуваха веднъж преди Коледа

Великобритания: Служителите на Бърза помощ отново стачкуват - 1
Източник: БГНЕС

Ръководството на британското национално здравеопазване очаква труден ден заради нова стачка на служителите на Бърза помощ.

Шофьорите на линейки, парамедиците и помощен персонал вече стачкуваха веднъж преди Коледа, но очакванията са, че тази втора стачка през зимата ще има по-големи последици след като от правителството изразиха опасения от липсата на договореност за справяне със спешните случаи, предаде БНР.

Лидерите на синдикатите обаче казаха, че ще бъде осигурено покритие за животозастрашаващите случаи, каквито са сърдечните удари, например.

Генералният секретар на синдиката "Unison", Кристина Макани, припомни в интервю за Би Би Си, че по време на предишната стачка членове на персонала на Бърза помощ не са се поколебали да напуснат стачните си постове и да се притекат на помощ за спасяване на живота на граждани в критично състояние.

Междувременно правителството внесе в Камарата на общините законопроект за осигуряване на минимално ниво на обслужване в ключови сектори по време на стачки и по този повод Кристина Макани коментира, че след десетилетие на отказ на властите да въведат минимални нива на персонал в здравеопазването, е иронично, че сега правителството е готово на такава мярка, но само по време на стачки.

Междувременно продължава стачката на учителите в основни училища в Шотландия. Днес към тях се присъединяват и учителите в средното образование.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    0 0 Отговор
    Те и наште "стачкуват",кат те надушат че нито си от "малцинстват" ,нито "money" имаш ами си от "обикновените"...
  • 2 Всички да се връщат да си правят зъбите

    1 0 Отговор
    Чистачи и миячи
Новини по държави: