Last news in Fakti

25 Януари, 2023 14:30 1 104 14

Дания предлага европейски проект за прехвърляне извън Европа на кандидатите за убежище

  • дания-
  • бежанци-
  • мигранти

Датският план бе предложен от предходното правителство на социалдемократите и предвиждаше обособяване на центрове за прием на кандидати за убежище в Дания

Дания предлага европейски проект за прехвърляне извън Европа на кандидатите за убежище  - 1
Снимка: Shutterstock

Дания отменя плановете си за прехвърляне на кандидати за предоставяне на убежище в страни извън Европа, вероятно в Руанда, като в замяна ще се опита заедно с Европейския съюз да организира подобен трансфер. Това обяви датският министър по миграционните въпроси и интеграцията Коре Дюбвад, предаде Франс прес.

Датският план бе предложен от предходното правителство на социалдемократите и предвиждаше обособяване на центрове за прием на кандидати за убежище в Дания, които да са разположени извън ЕС.

Закон, приет през юни 2021 г., предвиждаше, кандидатите за убежище да бъдат изпращани в тези центрове, докато се разглеждат техните молби за убежище. Според законопроекта мигрантите можеха да останат в страната и след като са получили бежански статут.

Копенхаген водеше разговори по въпроса с Руанда, но сега те са преустановени, каза датският министър, както поясни, че в Дания вече има ново правителство, в което вече влизат не само социалдемократите, а и още две политически сили. Коре Дюбвад добави, че Дания запазва идеята за прехвърляне на кандидатите за убежище в центрове извън Европа, но ще прибегне до друг подход, а именно да се действа на европейско ниво в тази насока. Досега Копенхаген смяташе, че европейското сътрудничество по миграционните въпроси е бавно. Сега обаче според Дания в много европейски страни нещата по миграционната тема са се раздвижили. "Много са страните, които започнаха да настояват за една по-стриктна политика в Европа за получаване на убежище", заяви министърът.

Дания в последно време умножи инициативите, за да обезсърчи кандидатите за убежище да се насочват към нея. През 2020 г. тя стана първата страна, и единствена засега в Европа, отнела разрешителните за пребиваване в Дания на сирийски бежанци от района на Дамаск с мотив, че там ситуацията е достатъчно сигурна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситуацията

    8 3 Отговор
    и в някои части на Украйна е също сигурна, да си се връщат украинците в държавата им. Не западните правителства да пращат танкове, а ние да плащаме за престоя на миграните им.
  • 2 Другарят

    6 6 Отговор
    Защо бе нацисти? Разрушихте им държавите и икономиките, а се не ги искате!?

    Коментиран от #6, #14

  • 3 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    Прехвърляйте ги в Украйна,както върви с това темпо скоро народ там няма да остане,особено мъжко население.

    Коментиран от #7

  • 4 Иван

    8 1 Отговор
    Прави са си датчаните, никой не иска цигани. Поне Скандинавските държави са си изградили всичко сами и не са били колониални държави.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трак🇺🇦🇮🇹🇦🇹🇩🇪🇯🇵🇧🇬🇮🇷

    6 2 Отговор
    Браво на Дания . Така се действа спрямо къглежите не-гри Ци-гански терористични навлеци изпращани от евреите да унищожават Бяла Европа . Пращайте ги при наркоманите в Рашистан да унищожават руската шлю-ха про-ститутка на-ркоманка
  • 10 Фъилб

    4 2 Отговор
    Гренландия е един мил. кв. км.
    И не е в Европа!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дада

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фъилб":

    Африка колко милиона кв км е
  • 13 Булгаристански мароканец от Ирак

    1 1 Отговор
    Споко бе гарантирам ви ,че ще ги пратят в България.Никой друг не е толко тъп,отстъпчив,погазващ собствените си интереси колкото българина.И не обвинявайте политиците за това,сами сме си виновни.
  • 14 Тракиец🇮🇷🇮🇹🇧🇬🇦🇹🇯🇵🇩🇪🇺🇦

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Другарят":

    Млък бе ма-нгал Ци-гански да ти е-ба- ма-йката в гроба терористична комунистическа ку-рвенска
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания