Last news in Fakti

30 Август, 2013 19:36 9 297 0

Ранени българи в зверска верижна катастрофа край Будапеща

  • катастрофа-
  • будапеща-
  • ранени-
  • българи

Наш камион се натресъл в румънски автобус, трима души са загинали, а над 30 са пострадали

Трима души са загинали, а над 30 са ранени при верижна катастрофа на магистрала край унгарската столица Будапеща, съобщи АП. По информация на властите загиналите са румънски граждани.

В катастрофата са участвали камион с българска регистрация, три малки автобуса и пет леки коли. Инцидентът е станал на 25 километра югоизточно от унгарската столица, на натоварената магистрала М5, която свързва Централна и Югоизточна Европа.

По данни на Румънското външно министерство, българският камион се е натресъл с 80 км/ч. в спрял румънски автобус с аварийни светлини. 18 от пострадалите в инцидента са със сериозни наранявания, а шестима от тях са в критично състояние. Говорителката на ведомството Брандуза Предеску съобщи, че пострадалите са транспортирани в четири унгарски болници. Румънският здравен министър Раед Арафат пътува към мястото на инцидента.

Сред ранените има румънски, сръбски, български и турски граждани. 

По информация от унгарската полиция, няма загинали българи в катастрофата, станала на магистрала близо до Будапеща, съобщиха по-късно днес от пресцентъра на МВнР.

Двама български граждани, пътували в камион с българска регистрация, обаче са участници в инцидента. Единият от тях е с леки наранявания и е прегледан. Другият е без наранявания. Посолството е в контакт с тях и им оказва необходимото съдействие.

Унгарската полиция разследва причините за катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: