Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 15:30 622 3

Няколко самолета с помощи пристигнаха на летищата в Дамаск и Латакия

  • сирия-
  • помощ-
  • земетресение-
  • хуманитарна помощ-
  • оае-
  • сзо

Четири самолета с помощ за пострадалите от земетресението, предоставена от Световната здравна организация (СЗО), ОАЕ и Султаната Оман, пристигнаха на международните летища в Дамаск и Латакия в понеделник. Това е вторият самолет на СЗО кацнал в Дамаск, третият самолет е пристигнал по-рано на международното летище в Алепо

Няколко самолета с помощи пристигнаха на летищата в Дамаск и Латакия - 1
Снимка: САНА

Четири самолета с помощ за пострадалите от земетресението, предоставена от Световната здравна организация (СЗО), ОАЕ и Султаната Оман, пристигнаха на международните летища в Дамаск и Латакия в понеделник.

В понеделник на международното летище в Дамаск е пристигнал самолет от ОАЕ с помощни материали, осигурени от СЗО за подпомагане на хората, засегнати от земетресението.

„Самолетът превозва 33 тона медицински консумативи за първа помощ и болнично оборудване“, според действащия представител на СЗО в Сирия д-р Иман Шанкити.

Шанкити каза, че това е вторият самолет за помощ на СЗО, който пристига на международното летище в Дамаск, тъй като друг самолет е кацнал на международното летище в Алепо.

Шанкити отбеляза, че трите самолета са превозвали 128 тона помощни материали, което показва, че в началото на земетресението помощта е фокусирана върху оборудване и инструменти, които се използват при операции в болници, докато сега се обръща внимание на предоставянето на здравни услуги, лекарства и болнични консумативи, здравни центрове и приюти.

Тя отбеляза, че здравната система в Сирия страда от 12 години, а скорошното земетресение, както и трудните икономически условия са се отразили негативно върху способността за предоставяне на необходимото здравеопазване.

Шанкити, от името на организацията, призова за полагане на повече усилия в подкрепа на здравната система в Сирия, за да може да се изправи срещу всякакви предизвикателства в бъдеще.

Ал-Шанкити отбеляза, че това е вторият самолет на СЗО, който пристига на международното летище в Дамаск, трети самолет е пристигнал по-рано на международното летище в Алепо.

В понеделник сутринта самолет на ОАЕ, превозващ хуманитарни доставки, пристигна на международното летище в Латакия, по данни на директора на летището в Латакия инж. Зияд Ал-Тавил, самолетът е превозвал 27,7 тона хранителни продукти.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е къде спи,

    3 1 Отговор
    Еврейско/чифутското ПВО,как така,срам за богопроклетите мулета

    Коментиран от #3

  • 2 Ауууу

    2 3 Отговор
    Гадните Шорошчии и Ротшилди пак пратили медицинско оборудване. Не ги е срам. Все едно Сирия си няма. Само ги унижават. Веднага да се пусне един С400.
  • 3 ще видим как спи сурийското пво

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е къде спи,":

    като дойдат ввс на Лихтейнщайн 😆
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания