Last news in Fakti

4 Март, 2023 07:26 842 3

Доклад уличи Борис Джонсън в нарушаване на правилата на събирания на Даунинг стрийт

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • доклад-
  • даунинг стрийт

Бившият британски премиер се бори за политическата си кариера

Доклад уличи Борис Джонсън в нарушаване на правилата на събирания на Даунинг стрийт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият британски премиер Борис Джонсън се бори за политическата си кариера, след като от комисията, която разследва дали е подвел депутатите за събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун, заявиха, че нарушаването на правилата е "очевидно", пише вестник "Таймс", цитиран от БНР.

Комисията по привилегиите и поведението на депутатите публикува документ от 23 страници, в който подробно описва четири момента, за които смята, че Джонсън е подвел Камарата на общините, което потенциално означава, че това е "неуважение към парламента".

Един от свидетелите на купоните е цитиран да казва, че самият Джонсън е казал на претъпкано събиране на Даунинг стрийт 10 през ноември 2020 г., че "това е вероятно събитието с най-малка социална дистанция в Обединеното кралство".

И докато приятели на Джонсън се опитват да му помогнат, свидетелствайки в негова полза и в подкрепа на твърденията му, че той не е нарушавал съзнателно правилата, комисията разпространи нови снимки от купоните.

Въпреки че комисията все още не е обсъждала каква санкция може да бъде наложена на Джонсън, ако вината му бъде установена напълно, високопоставени парламентарни източници заявиха, че уликите в междинния доклад вече са толкова силни, че той може да бъде отстранен от Камарата на общините за повече от месец. Това означава, че той дори може да бъде изправен пред извънредни частични избори в неговия избирателен район.

Решението на комисията трябва да бъде одобрено от Камарата на общините. Това означава, че на премиера Риши Сунак може да се наложи да избира дали да лобира сред депутатите да подкрепят или не Борис Джонсън, коментира "Таймс".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНУС

    13 2 Отговор
    ПРЛИЧАЛИ ЛИ ВИ ТОВА ИЗЧАДИЕ НА ЧОВЕК ?????????
  • 2 Хм...ако вземат,та се вземат

    9 1 Отговор
    Борката и Рушито,чавенцето на какво ще прилича? :)
  • 3 хахахахахахахах

    5 0 Отговор
    купонясвал малко хахото какво толкова малко комичка курваленца и малко 3-4 полови клоуни …не е като омя зенчук като се надруса на един купон и покани нато на купона и виж тя каква стана…
Новини по държави: