Last news in Fakti

4 Март, 2023 07:35 1 268 3

Пожар избухна на ферибот със 183 души на борда в Ламанша

  • ламанш-
  • ферибот-
  • пожар

Огънят е овладян

Пожар избухна на ферибот със 183 души на борда в Ламанша - 1
Снимка: Irish Ferries

Пожар е избухнал на ферибот от Дувър за Кале в Ламанша със 183 души на борда, но е бил бързо овладян, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Три спасителни лодки от крайбрежието на графство Кент и френски влекач са се притекли на помощ след като пожарът избухнал в машинното отделение на ферибота Isle Of Innisfree, притежание на ирландска компания Irish Ferries.

Пожарът обаче е бил овладян своевременно.

Фериботът в момента е на котва в Ламанша. На борда му има 93 пътници и 89 души екипаж.

Предполага се, че няма да е нужна някаква спешна допълнителна помощ.

В съобщение на Irish Ferries се казва: $Екипажът се обучава редовно за справяне с подобни инциденти в открито море. Той приложи в действие придобитите умения и пожарът е потушен$.

От компанията допълниха, че за пасажерите за следващите курсове ще бъдат уредени алтернативни варианти за превозването им.

От бреговата охрана между другото съобщиха, че са получили потвърждение от ферибота, че пожарът е потушен, но има и някакви технически проблеми. Няма съобщения за пострадали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туполев

    2 3 Отговор
    Не се казва Ламанш,казва се Английски канал
  • 2 интересно

    0 0 Отговор
    странно несъм ходил на там от 4 години но тогава бяха само DFDS и още една компания че и забравих името несъм пътувал с тях но бяха с по-малък ферибот май френски ли беше ама нямаше irish feri… а и както разбирам от статията имат само един ферибот …
  • 3 Оф кеееффффф

    2 0 Отговор
    За съжаление го заслужава
Новини по държави: